Mainos

Hindunationalistit saamassa suurvoiton maailman suurimmissa parlamenttivaaleissa Intiassa – Kiistelty pääministeri julistautui jo voittajaksi

Intiassa pääministeri Narendra Modin puolue on julistautunut parlamenttivaalien voittajaksi.

Vaalien ääntenlasku on edelleen kesken, mutta alustavien tulosten mukaan Modin BJP-puolue on voittamassa selvän enemmistön parlamentin alahuoneeseen. Keskusvaalilautakunnan julkaisemien alustavien tulosten mukaan Modin hindunationalistinen BJP-puolue kasvattaa edustajamääräänsä vuoden 2014 vaaleista.

Parlamentin alahuoneessa on 545 paikkaa, joista 543 valitaan vaaleilla. Lisäksi presidentti nimittää kaksi edustajaa. Alustavien tulosten mukaan BJP olisi viemässä paikoista noin 300.

Pörssit innostuivat tuloksista

Intian vaalit ovat maailman suurimmat, ja äänestys kesti puolitoista kuukautta. Vaalituloksen on määrä valmistua myöhemmin tänään.

Keskusvaalilautakunnan mukaan vaaleissa annettiin yli 600 miljoonaa ääntä. Äänestysaktiivisuus nousi uuteen ennätykseen, yli 67 prosenttiin.

Pääministeri Modi on Intiassa kiistelty hahmo. Kannattajiensa mielestä hän on voimakas johtaja, jollaista Intia tarvitsee. Modi on profiloitunut erityisesti talouden uudistajana, ja alustavien tulosten julkitulon jälkeen Intian pörssit nousivatkin uuteen ennätykseen.

Arvostelijoiden mukaan Modin ajama kovan linjan hindunationalismi on syventänyt Intian vähemmistöjen ahdinkoa. Intialaisista noin 80 prosenttia on hinduja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja