Himanen torjuu kritiikin: "Lähestyy jo huvittavuutta"

Filosofi Pekka Himanen puolustaa ristiriitaisen vastaanoton saanutta tutkimustaan.

Himasen ja espanjalaisen professorin Manuel Castellsin johtaman työryhmän loppuraportti julkaistiin tänään. Joidenkin asiantuntijoiden ja tutkijoiden mukaan hallituksen tulevaisuusselonteon pohjaksi tilattu 700 000 euron tutkimus, Kestävän kasvun malli, ei edes täytä tieteelliselle tutkimukselle esitettyjä kriteerejä. 

MTV3:n seitsemän uutisissa vieraillut Himanen sanoi, että kriittinen keskustelu sinänsä on aina tervetullutta.

- Nyt täytyy kuitenkin korostaa, että nämä kommentit ovat tosi hataralla pohjalla. Kirjan kustantajahan tulee olemaan Oxford University Press, joka on maailman johtava akateeminen kustantamo, jossa tiukimman vertaisarvioinnin kautta valitaan julkaistavat teokset, Himanen totesi.

- Ajatus siitä, että meillä Manuel Castellsia - joka on yksi maailman viitatuin yhteiskuntatieteilijä - opetetaan kuin ensimmäisen vuoden opiskelijaa, että miten tiedettä tehdään, alkaa jo lähestyä huvittavuutta. Kehottaisin tutkimaan, että mitä nämä arvostelijat ovat itse kansainvälisesti tehneet.

Himanen torjui myös kritiikin siitä, että raporttia varten ei ole tehty uutta tutkimusta, vaan esseet pohjautuvat vanhoihin tutkimuksiin

- Tämä on täysin uusi tutkimus. Oxford University Press ei julkaise mitään muuta kuin aidosti uutta ja omaperäistä uutta ajattelua. (Teoksen keskeinen) ajatus siitä, että kehityksen päämäärä on arvokas elämä, on saanut kansainvälisesti myönteistä vastaanottoa.

Filosofi toivoisikin, että ihmiset lukisivat teoksen ennen kuin antavat kritiikkiä sen sisällöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja