Mainos

Hiihtokeskuksilla vaihteeksi parempi kausi

Viimeisetkin Lapin hiihtokeskukset lopettelivat talvikauttaan äitienpäivän aurinkoisessa säässä.

Sekä Levillä että Rukalla oli vielä äitienpäivänä useita rinteitä ja hissejä auki, vaikka väkeä ei enää ollutkaan samaan malliin kuin vielä pääsiäisen ja vapun aikoihin. Muut pohjoisen keskukset olivat sulkeneet rinteensä jo aiemmin.  

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksestä arvioitiin sunnuntaina, että kausi oli edellistä parempi, vaikka huippuvuosien kävijämääriin ei keskuksissa päästykään.  

-Säätilat olivat tosi haastavat varsinkin etelässä, summasi yhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.  

Larilahden mukaan pohjoisessa kelit olivat suosiollisemmat, eikä talvelle osunut erityisen kovia pakkasjaksoja, jotka olisivat verottaneet rinteiden kävijämääriä.   

-Myynnissä noustaan varmaan seitsemisen prosenttia viime kaudesta. Kannattaa tosin muistaa, että viime talvi oli meidän kaikkien aikojen huonoin.  
  
Venäläisiäkin rinteessä  
  
Larilahden mukaan venäläisturistien kato ei ollut aivan niin suuri kuin etukäteen oli pelätty. Venäläisturistien matkat olivat tosin lyhyempiä kuin viime vuonna.  

-Hissilippujen myynnissä se ei sillä tavalla näkynyt. Ne venäläiset, jotka tulivat, ostivat kuitenkin sen hissilipun. Tingittiin ehkä muista asioista.  

Lapissa brittiturismi on Larilahden mukaan elpymässä muutaman heikomman vuoden jälkeen. Myös Saksasta ja Hollannista tuli hyvin hiihtoturisteja, ja norjalaisiakin vieraili pohjoisen keskuksissa mukavasti.  

Larilahti arvioi, että Suomen nykyiset hiihtokeskukset ovat elinvoimaisia, mutta määrä tuskin lisääntyy merkittävästi lähivuosina.  
  
Yksi vakava onnettomuus  
  
Muuten positiivista kautta synkensi yksi kuolemaan johtanut rinneturma. Helmikuussa Ylläksellä kuoli nuori poika ilmeisesti suistuttuaan ulos rinteestä ja törmättyään lumiaitaan.

Larilahden mukaan rinteiden turvallisuudessa ei kuitenkaan tilastojen valossa ole tapahtunut käännettä huonompaan.  

-Peukalosääntönä voi sanoa, että yksi ensiapuun tullut onnettomuus per tuhat hiihtopäivää. Suurin osa näistäkin on kolahduksia tai nyrjähdyksiä, Larilahti suhteuttaa rinneturvallisuutta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.