Hiihdon olympiavoittaja pysäytettiin Venäjällä – "En halua kertoa yksityiskohtia"

Venäjän maastohiihtotähti Sergei Ustjugovin kilpaileminen on estetty, sillä Pekingin talviolympialaisissa viestikultaa juhlinut Ustjugov ei läpäissyt lääketieteellistä testiä.

Venäjä on suljettuna suurelta osin kansainvälisistä urheilukilpailuista ja maan hiihtoliitto yrittää saada kiellon kumottua hiihdon osalta. Samalla Venäjän olympiasankari Ustjugovia on kielletty kilpailemasta, koska hän ei ole läpäissyt pakollista lääkietieteellistä testiä.

– Olen hiukan stressaantunut, että en saanut hyväksyttyä. Se on ensimmäinen kerta, kun en pääse sitä läpi ensiyrittämällä. En halua kertoa yksityiskohtia, sen teen myöhemmin, Ustjugov viestitti omalla Telegram-kanavallaan.

Ustjugov päätti kesällä, että ei aio harjoitella Jegor Sorinin johtaman maajoukkueen kanssa. Sen sijaan hän on ollut yhteydessä entiseen valmentajaansa, saksalaiseen Markus Crameriin, joka toimii nykyään Italian päävalmentajana. Hän ei halua kertoa, mikä Ustjugovia vaivaa.

– Se on hänen henkilökohtainen salaisuutensa, Cramer sanoi Sport Ekspressille. 

Pekingin olympiakullan lisäksi Ustjugov on voittanut seitsemän MM-mitalia, joista kaksi on kultaisia. Viisi mitaleista tuli Lahden MM-kisoista 2017.

Lue myös:

    Uusimmat