HIFK ja Kärpät järjestivät trillerin – tässä jääkiekon SM-liigan puolivälierien tulokset

Maalikooste: HIFK - Kärpät 5:35
Kärpät nousi vielä lopussa haastamaan HIFK:n ottelun voitosta. Maalikoosteessa illan kaikki osumat Helsingistä.

HIFK ja Tappara aloittivat jääkiekon SM-liigan puolivälierät voitoilla. IFK kaatoi kotonaan Kärpät 3-2 ja Tappara pelasi vähämaalisesti 1-0-voiton KalPasta.

HIFK hallitsi peliä kahdessa ensimmäisessä erässä toisinaan pitkiäkin jaksoja, mutta Teemu Tallbergin avauserän osuma pysyi ainoana aina kolmannen alkuun asti.

Micke-Max Åsten lisäsi isäntien johdon 2-0:aan iskemällä irtokiekon Kärppien maaliin. Cody Kunyk kuitenkin herätti Kärpät ylivoimaosumalla kaksi minuuttia myöhemmin.

Åstenin tyhjään maaliin iskemä 3-1-osuma näytti jo lopulliselta sinetiltä, mutta Ludwig Byström nosti ilman maalivahtia lopussa pelanneen Kärpät vielä maalin päähän 27 sekuntia ennen loppua. HIFK kuitenkin vei sarjan avausottelun 3-2.

Tapparalle riitti voittoon Lassi Vanhatalon avauserän lopussa tekemä maali. Vanhatalo sai uransa ensimmäiseen pudotuspelimaaliin loistavan alustuksen väkevän nousun pakin paikalta tehneeltä Maksim Matushkinilta.

Maalikooste: Tappara - KalPa 5:46
Maksim Matushkin alusti upeasti Lassi Vanhatalon voittomaalin. Tappara-KalPa-ottelun parhaat palat.

Tappara näytti jo menevän päätöserässä 2-0-johtoon, kun Charles Bertrand laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon ohi KalPa-vahti Eero Kilpeläisen. Tilanne tarkistettiin videolta, ja tuomaristo päätyi hylkäämään osuman, koska ranskalainen otti ennen irtokiekkoon pääsemistä kontaktin Kilpeläisen kanssa maalivahdin alueella.

KalPalla oli vielä viimeisillä sekunneilla loistava paikka tasoitukseen, mutta maalivahti Christian Heljangon upea sukellus kiekon eteen pelasti tamperelaisille voiton. Heljanko torjui nollapelissään 26 kertaa.

Aiemmin iltapäivällä pelatuissa otteluissa Lukko voitti Ilveksen 5-3 ja Pelicans samoin numeroin TPS:n.

SM-liigan puolivälierät maanantaina:

Lukko-Ilves 5-3 (voitot 1-0)
HIFK-Kärpät 3-2 (voitot 1-0)
TPS-Pelicans 3-5 (voitot 0-1)
Tappara-KalPa 1-0 (voitot 1-0)

Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Joukkueet kohtaavat uudelleen tiistaina.