Mainos

Hevoskuljetusten valvontaisku paljasti useita rikkomuksia

Eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski kapusi perjantaina hevoskuljetusautoon Porin raviradan tallialueen läheisyydessä. Vaasalainen Akseli Lahtinen kehotti varomaan yhtä neljästä ravurista.

- Sitä etummaista ei oikeasti kannata mennä lähelle, Lahtinen toppuutteli.

Siistissä neljän hevosen kuljetusautossa oli kaikki kunnossa, ja matka Porin 450-vuotisjuhlaraveihin jatkui lyhyen pysähdyksen jälkeen.

Vanhempi konstaapeli Teuvo Mäntylä tarkasteli kokemäkeläisen Raila Järven kuljetusautoa.

- Tuon vararenkaan kiinnitys pitäisi hoitaa, Mäntylä neuvoi.

Hän antoi pikaiset ohjeet, miten renkaan saa kiinnitettyä, ettei se onnettomuustilanteessa lentele pitkin seiniä.

Seitsemän sakon isku

Viranomaiset tarkastivat nopeasti yli puolet raveihin matkaavista hevoskuljetuksista. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 50. Ruuhkaisimpaan hetkeen osa autoista oli päästettävä kilpailupaikalle tarkastuksetta.

- Yleensä raviväki hoitaa kuljetukset hyvin. Hevoset ovat heille tärkeitä ja raveissa on yleensä tarkoitus voittaakin jotain, muistutti ylikonstaapeli Timo Auressalmi.

Muutama kulkuneuvoista joutui tavallista tarkempaan syyniin. Katsastusongelma oli kolmella autolla tai perävaunulla. Yhden auton renkaat eivät olleet kunnossa. Eläinkuljetusrikkomuksesta narahti viisi ihmistä, joilta löytyi muun muassa liikaa irtotavaraa kuljetustiloista. Yhden hevosen kuljetustila oli liian matala.

- Viisikymmentä tarkastettua ajoneuvoa, joista seitsemälle kuskille sakko tai rikesakko. Se on suhteessa iso määrä, ynnäsi Auressalmi iskun tilastoa.

15 virkamiehen parituntinen

Poliisin, tullin ja eläinsuojeluviranomaisten hevoskuljetusten valvontaisku on rutiinitoimi, joka tehdään näin laajasti Porissa parin vuoden välein. Nyt työhön osallistui yhdeksän poliisia, neljä tullimiestä, eläinsuojeluvalvoja ja eläinlääkäri.

Viranomaiset tarkastivat parituntisessa iskussaan sekä hevosten hyvinvointia että kuljetuskaluston teknistä kuntoa. Kuskit saivat näyttää ajokuntonsa puhaltamalla.

Tulli varmisti dieselkulkuneuvojen polttoaineen laillisuuden.

- Yhteisiskussa tarkastus sujuu joustavasti, arvioi tullitarkastaja Jarmo Lehtinen ottaessaan näytettä ravimiesten pakettiautosta.

Kaikissa 45 näytteessä polttoaine oli kunnossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.