Hetki kuin elokuvasta: Näin koripallotähti vaihdettiin "Kuoleman kauppiaaseen" – Brittney Griner on nyt takaisin Yhdysvalloissa, toinen vanki jäi pettyneenä Venäjälle

5:41
Katso videolta, kuinka vangit vaihdettiin kuin elokuvassa.

Yhdysvaltalainen koripalloilija Brittney Grinerin kone laskeutui perjantaina puoliltapäivin Suomen aikaa Texasin San Antonioon.

Yhdysvallat sai Venäjällä vankeustuomioon tuomitun Grinerin maaperälleen vanginvaihdossa, jossa luovutti Venäjälle kansainvälisen asekauppias Viktor Butin

Julkisuudessa olleissa videoissa näkyy, kuinka vangit vaihdettiin ja aseita kriisialueilla ympäri maailmaa myynyttä viiksekästä Butia halataan lämpimästi. Vanginvaihto tehtiin Abu Dhabissa Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Yhdysvalloilla on yhä kansalaisia Venäjällä, jotka toivoo saavan sieltä ulos. Eniten julkisuudessa heiltä on ollut entinen merijalkaväen sotilas Paul Whelan, joka kärsii pitkää vankeustuomiota Venäjällä vakoilusta tuomittuna. Whelan on vakuuttanut syyttömyyttään, ja torstaina hän ilmaisi yhdysvaltalaiskanava CNN:llä pettymyksensä siitä, että Yhdysvaltain hallinto ole tehnyt enempää hänen vapauttamisekseen.

Yhdysvallat vakuutti eilen, että se ei missään vaiheessa luovuta Whelanin osalta, ja kertoi, ettei Venäjä ollut halukas neuvottelemaan tämän luovuttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja