Herttuatar Catherine 38 vuotta! Onnittelut kääntyivät piikittelyksi Meghanille: "Meidän oikea prinsessamme"

0:56
Harry ja Meghan vetäytyvät kuninkaallisista tehtävistä

Cambridgen herttuatar Catherinen syntymäpäiviä juhlittiin maaseudulla jo viikonloppuna läheisten seurassa. Varsinaista juhlapäivää himmensi Sussexin herttuaparin ilmoitus vetäytyä kuninkaallisista tehtävistään.

Prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine täytti torstaina 38 vuotta. Itse syntymäpäivä jäi Sussexin herttuaparin ilmoituksen varjoon, mutta varsinaiset syntymäpäiväjuhlallisuudet järjestettiin brittilehtien mukaan jo viime viikonloppuna.

Daily Mailin mukaan Cambridgen herttuapari kutsui viime viikonlopuksi läheisimpiä ystäviään maaseututiluksilleen Amner Halliin juhlimaan Catherinen syntymäpäivää.

William ja Catherine julkaisivat yhteisellä Instagram-tilillään kuvan päivänsankarista ja kiittivät Catherinen saamista onnitteluista.

Lisäksi herttuatar osallistui sunnuntaina jumalanpalvelukseen Sandringhamissa yhdessä kuningatar Elisabetin kanssa. Seurueeseen kuuluivat myös Catherinen vanhemmat, Carole ja Michael Middleton.

Lehtitietojen mukaan herttuaparin on usein pyhittänyt yhden viikonlopun ystävilleen ja maaseudun rauhassa Catherinen syntymäpäivän aikoihin. Viikonlopun ohjelmaan on tiettävästi kuulunut muun muassa metsästystä.

Catherinen sanotaan viettävän syntymäpäiväänsä kaikkein mieluiten vain perheensä ja läheistensä seurassa suurien juhlallisuuksien sijaan. Viime vuonna kolmen lapsen äiti järjesti maaseutuviikonlopun lisäksi syntymäpäivänään teekutsut kotonaan Kensingtonin palatsissa.

Harryn ja Meghanin ajoitus hiertää faneja

Mirrorin mukaan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin päätöstä ilmoittaa vetäytymisestään kuninkaallisista tehtävistä vain muutamia tunteja ennen Catherinen syntymäpäivää on pidetty tökerönä.

– He sitten päättivät ilmoittaa asiasta lehdistölle Katen syntymäpäivänä. Kuinka ihana lahja hänelle, sosiaalisessa mediassa kuittailtiin lehden mukaan.

Sussexin herttuapari ei onnitellut Catherinea omalla Instagram-tilillään, vaan tyytyi välittämään onnittelunsa kommentoimalla Cambridgen herttuaparin Instagramissa julkaisemaa kuvaa.

Myös tämä herätti kuninkaallisfanien keskuudessa närkästystä, sillä esimerkiksi prinssi Charlesin syntymäpäivänä Sussexit julkaisivat onnittelunsa kuvan kera omalla tilillään.

– Miksi ette kunnioita syntymäpäivää kuvan kanssa? Teette niin muille kuninkaallisille, mutta ei koskaan Cambridgeille. He saavat vain kommentin, eräs kirjoitti närkästyneeseen sävyyn.

– Meidän oikea prinsessamme, joka on lojaali miehelleen ja maalleen, toinen kommentti kuului.

Prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan tilillä onnittelut julkaistiin sen sijaan kuvan kera, mutta myös siellä keskustelu kääntyi piikittelyksi Meghania ja Harrya kohtaan.

– Hyvää syntymäpäivää kauniille naiselle, joka kunnioittaa brittejä, kuninkaallista perhettä ja heidän traditioitaan, yksi onnitteluista kuului.

– Luojan kiitos William syntyi ensin ja nai todellisen ladyn, eräs kirjoitti.

– Olen kiitollinen, että sinä ja upea perheesi olette monarkian tulevaisuus, toinenkin komppasi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja