Teinitytön kuolemaan johtaneella nuorison suosimalla illanviettopaikalla on tapahtunut ennenkin. MTV Uutisten tietojen mukaan yksi ihminen on kuollut vastaavanlaisessa turmassa viitisen vuotta sitten. Paikalla tehdään myös jatkuvasti ilkivaltaa.

Helsingin Mäkihyppääjät ry:n aktiivi ja hallituksen jäsen Raimo Oksanen kertoo, että hyppyritornissa ja sen alastulomäessä on ollut vaijerit jo vuosia estämässä ilkivaltaa.

Hän sanoo, että myös paikalla iltoja viettävä nuoriso on niistä tietoinen.

– Siellä on varoituskyltit ja vaijerit olleet vuosikausia, mutta tämä ei estä nuoria. Siellä on aina öisin pimeää ja sinne on helppo mennä ja sieltä on helppo hyppiä ja laskea.

Oksasen mukaan merkit viittaavat siihen, että viime yönä paikalla ollut nuorisoporukka oli ollut mäellä viettämässä aikaa myös edellisenä yönä.

– Ainakin auton renkaiden jäljet ovat samat.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä paikalla oli tehty myös ilkivaltaa.

– Sähkökaapit oli rikottu ja lukkoja oli murrettu. Nuoriso rikkoo paikkoja jatkuvasti.

Ilkivalta on jatkuvaa 

Helsingin mäkihyppääjien aktiivin ja kunnostustöihin toistuvasti osallistuvan Oksasen mukaan ilkivalta on jatkuvaa.

– Muovit ovat liukkaat ja niitä pitkin voi liu’uttaa tavaroita. Sieltä on laskettu alas esimerkiksi kuormalavoja ja tornista on heitetty alas esimerkiksi televisio.

Ilkivaltaa tehdään myös hyppytornissa.

– Sieltä ylhäältä esimerkiksi potkitaan kaiteita irti.

Nuoriso tuo mukanaan esimerkiksi grillejä, eikä tulipaloiltakaan ole vältytty.

– Viime viikolla esimerkiksi muovit olivat palaneet alastulorinteessä. Siellä on vieläkin heikkaa, jolla paloa oli sammutettu. Muovi sytyy helposti ja se lähtee leviämään. Ja muovin vaihtaminen on hyvin työlästä.

Autoja ja kaksipyöräisiä  

Paikalle tullaan myös autoilla ja erilaisilla kaksipyöräisillä.

– Kaupunki on asentanut sinne puomit estämään autojen pääsyä, mutta ne on rikottu. Myös isoja kiviä on siirretty, että paikalle päästään helpommin autolla. 

– Moottoripyörillä ja mopoilla taas lasketaan rinnettä alas, mistä muovi kärsii.

Oksasen mukaan myös poliisi on tietoinen jatkuvasta ilkivallasta ja järjestyshäiriöistä.

– En usko, että koskaan on ketään otettu kiinni. Mitä sille nyt voisi tehdä, en usko, että poliisi lähtee edes jahtaamaan näitä nuoria. 

Helsingin mäkihyppääjät onkin toivonut paikalle valvontakameroita.

– On seuran tehtävä pitää paikka kunnossa. Se on kuitenkin raskasta, kun ilkivaltaa tehdään koko ajan ja me olemme kaikki veteraaneja. Seuran pääaktiivi Aarne Kuisma on yli 80 ja minäkin olen jo seitsemänkymppinen. On todella raskasta raahata esimerkiksi puutavaraa ylös hyppytorniin potkittujen kaiteiden paikkaamiseksi.

Ei ensimmäinen kerta   

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan hyppytornissa on sattunut ikäviä onnettomuuksia ennenkin.

Noin viisi vuotta sitten sattunut turma johti kuolemantapaukseen ja viime vuonna nähtiin läheltä piti -tilanne. Oksanen vahvistaa tiedot onnettomuuksista.

– Kuolemaan johtanut tapaturma oli sellainen, että nuori oli ilmeisesti yrittänyt lähteä ylhäällä ylittämään mäkeä poikittain. Ylittäessään latua hän oli ilmeisesti liukastunut ja liukunut hyppyripöydällä olevaan vaijeriin.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.