Mainos

Herttoniemen hyppyrimäen kieltotaulu poistettiin – "yleisellä paikalla saa olla kuka tahansa"

Viime viikon Herttoniemen turmalle etsitään syitä. Turman aiheuttanut vaijeri hyppyrimäessä oli kohtalokas mäkeä alas laskeneelle nuorelle tytölle. Nuoret ovat aina oleskelleet luvattomasti mäkialueella, ja ilkivalta on ollut arkipäivää.

Herttoniemen hyppyrimäkeen kohdistui turmaviikonloppuna jälleen uusi ilkivaltaryöppy, mutta poliisi ei voi tehdä asialle mitään, harmittelee veteraani mäkihyppääjä Aarne Kuisma.

– Sinne oli menty oikein kunnon jyrsimellä sähkökaappiin ja muihin tiloihin. Ilkivallantekijät olivat taas yöllä siellä ja heillä oli autossa välineet mukana. Siellä tehdään niin paljon ilkivaltaa, että eihän me mäkihyppääjät ehditä hyppäämään, kun meidän pitää korjata paikkoja.

– Pelkään, että meidän alamäkemme hajoaa ihan varmasti, jos kaupungin uusi aita ei estä ilkivallantekijöitä pääsemästä mäkeen. Rinnettä ajetaan ylös moottoripyörillä ja mopoilla ja jopa autoilla, toteaa Kuisma.

Poliisi poistatti mäestä kieltotaulun 

 – Meillä oli vielä viime kesän hyppyrimäen alueella kieltotaulu, jossa todettiin, että asiaton oleskelu mäkialueella on kielletty. Virkavalta sanoi, että tuo on kielletty taulu, koska tämä on yleinen paikka eli täällä saa olla kuka tahansa. 

Kuisman mukaan hyppyrimäki on Helsingin kaupungin alueella ja liikuntaviraston peukalon alla, mutta sitä ei ole aidattu.

– Nyt, kun liikuntavirasto vihdoin aitaa alueen, sinne voidaan pystyttää kieltotaulu uudelleen. Liikuntavirastolla ei ole ollut rahaa aidata mäkeä. Alapuoli mäestä aidattiin viime kesänä, mutta yläpuoli on ollut aitaamatta.

– Ei se rakenteilla oleva uusi aita estä pääsyä alueelle, sillä jo nyt aidoissa on kaksi reikää. 

Vaarallisia tilanteita ilkivallan vuoksi

Kuisman mukaan ennen hyppäämistä on pakko tarkistaa kaikki paikat, jotta voi varmistua turvallisuudestaan.

– On kierrettävä koko alue aina ennen hyppäämistä. Siellä on tapahtunut hyppääjille vaaratilanteita, kun ei aina kaikkea ilkivaltaa ole huomattu. Ilkivalta on yleistä myös muissa hyppyrimäissä.

– Itsellenikin on käynyt niin, että olen laskenut lasin palaan ylämäessä, mutta pääsin onneksi oikein päin alas 15 metrin päähän. Siellä oli lasinpala työnnetty ladun reunan väliin. Itse tarkastin ladun, enkä nähnyt sitä. En voi ketään muuta syyttää kuin itseäni.

Pulkalla mäkeä alas

28 veteraanien maailmanmestaruutta voittanut Kuisma on todennut mäkialueella oleskeleville nuorille, että jos te haluatte laskea, saatte sukset lainaan ja pääsette luvallisesti laskemaan niin paljon kuin haluatte.

– Mutta nuorten vastaus on ollut "ei me uskalleta, ei me uskalleta"! Tänäkin kesänä olen kerännyt mäestä 6-7 pulkkaa, jolla mäkeä on laskettu vaijerin alta.

– Tämä on kaiken kaikkiaan niin ikävää. Mutta se on tapahtunut, mikä on tapahtunut, harmittelee Kuisma.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Helsingin kaupungin liikuntaviraston johtajaa Anssi Rauramoa kommentoimaan väitteitä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.