Hersonin asukkaat eivät lopeta vastarintaansa – video näyttää, miten väkijoukko pakotti venäläisajoneuvot perääntymään: "Lähtekää kotiin!"

Hersonin asukkaat pakottivat venäläisten sotilasajoneuvot perääntymään:"Lähtekää kotiin!" 1:12
Näin Hersonin asukkaat ryntäsivät venäläisten sotilasajoneuvoja vastaan.

Ukrainan eteläisessä satamakaupungissa Hersonissa asukkaat ovat laittaneet hanttiin Venäjän sotilaille. Sunnuntaina väkijoukko pakotti sotilasajoneuvot perääntymään kaupungin keskustassa.

Hersonin asukkaat osoittivat sunnuntaina mieltään kaupungin keskustan läheisyydessä Venäjän hyökkäystä vastaan.

Uutistoimisto Reutersin videolla näkyy, kuinka väkijoukko pakottaa sotilasajoneuvoja perääntymään huutaen samalla "lähtekää kotiin".

Sotilasajoneuvoihin oli maalattu Z-tunnukset, jota venäläisten joukkojen tiedetään käyttävän ajoneuvojensa merkitsemiseen.

Venäjän joukot ottivat Hersonin kaupungin haltuunsa maaliskuun alussa. Asukkaat ovat vastustaneet sitä voimakkaasti, ja kaupungissa on järjestetty mielenosoituksia päivittäin.

Kaupungissa on noin 300 000 asukasta.

The Guardianin toimittaja kuvaili viime viikolla, että venäläiset poistivat Ukrainan lipun kaupungintalolta ja soittivat Venäjän kansallislaulua kovaäänisistä. Toimittajan mukaan kyse on jonkinlaisesta provokaatiosta. 

Siviilejä on yritetty evakuoida Hersonista humanitaarisia käytäviä pitkin, mutta yritykset ovat pääosin epäonnistuneet. Ukraina on ilmoittanut yrittävänsä toimittaa ruoka- ja lääkeapua kaupunkiin, mutta on syyttänyt Venäjää tämän estämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat