"Herrasmieshakkeri" Mikko Hyppönen paljastaa, miten pankkikortin voi suojata näppärällä kikalla, joka kääntää aivot nurin: Kirjoita korttiin pin-koodi!

Herrasmieshakkerit tekevät herrasmiesmäistä hakkerointia 6:32
Huomenta Suomessa ”herrasmieshakkerit” paljastavat myös, miten sähköautot uhkaavat muuttua tietoturvariskiksi ja miksi hyvä tietoturva on kuin sipuli. 

Oman pankkikorttinsa voi suojata voroilta kikalla, joka aluksi voi vaikuttaa järjettömältä, neuvoo ”herrasmieshakkeri” ja tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen F-Securelta.

Hyppönen näet neuvoo, että pankki- ja luottokorttinsa pintaan kannattaa tussilla merkitä pin-koodi.

– Mikä tosin kuulostaa aika idioottimaiselta, mutta vinkki on ettei kannata kirjoittaa oikeaa pin-koodia vaan vähän suttuisesti jokin väärä pin, Hyppönen paljastaa.

Tällöin kortin joutuessa vääriin käsiin varas yrittää varmasti päästä kortille tällä väärällä koodilla. Muutamien kokeilujen jälkeen pankkiautomaatti luonnollisestikin nielaisee kortin, ja tarina saa näin "onnellisen lopun".

Kortin oikeaa pin-koodia ei sen sijaan luonnollisestikaan kannata säilyttää samassa paikassa kuin korttia.

Hän myös paljastaa, että eräiden arvioiden mukaan on "kiikun kaakun", onko tavallisen ihmisen riski joutua rikoksen kohteeksi korkeampi verkossa vai reaalimaailmassa.

Lue myös:

    Uusimmat