Herätä himot – valmista luonnon omaa potenssilääkettä!

Suussasulava raakasuklaa kätkee sisäänsä luonnon omia lemmenrohtoja. Jaakko Halmetoja kertoo, kuinka valmistat kotona suklaat, jotka saavat lemmenliekin lepattamaan.

Raakasuklaata on helppoa ja nopeaa valmistaa itse. Jo sen perusainesosana käytettävä kaakaopapu on itsessään voimakas lemmenrohto.

Läheltä tarkasteltuna aivoja muistuttava kaakaopapu sulkee sisäänsä lukuisia tärkeitä rakennusaineita aivojen välittäjäaineille. Raakaravinnon asiantuntijan, Jaakko Halmetojan mukaan kaakaosta saakin voimakkaita mielihyvän kokemuksia sen onnellisuuskemikaalien vuoksi – sillä on jopa samanlaisia vaikutuksia aivojen välittäjäaineisiin kuin rakastumisella.

Kaakaossa on esimerkiksi anandamidia, jota erittyy kehossamme aina kun koemme autuutta ja onnellisuutta.

Väkevämpää polttoainetta: Maca ja potenssipuujauhe

Jos raakasuklaaseensa haluaa lisätä rahtusen potkua ja potenssin sekä halujen herättäjää, kannattaa kokeilla näitä suklaa-alkemistin vinkkejä.

– Tyypillisimmät ja perinteiset, kaikille tutut lemmenrohdot ovat chili, caynne, kaneli ja viikuna. Niitä voi helposti laittaa raakasuklaaseen mukaan.

Väkevämpää polttoainetta lemmenliekille on esimerkiksi maca-jauhe, jonka sanotaan lisäävät fyysistä suorituskykyä, antavan energiaa ja lievittävän stressiä.

– Jos on todellisen tehon perässä, kannattaa suklaaseen lisätä maca-jauhetta ja potenssipuu Muira Puama -jauhetta. Ihmiset raportoivat, että näiden nauttiminen vaikuttaa mentaalisesti libidoon ja osa kokee enemmän fyysisiä vaikutuksia. Kaakao itsessään on vaikuttava lemmenhaluja nostattava ruoka-aine, Halmetoja vinkkaa.

Vinkki: Tarjoile terveellistä raakasuklaata pikkujouluissa ja illanistujaisissa. Viinisuosituksena Halmetoja vinkkaa espanjalaisen luomupunaviinin, Pura Sangre Tempranillo, joka on sulfiititon ja luonnonmukaisin menetelmin kasvatettu.

Minisuklaan resepti

1/4 dl kaakao nibsejä
1 dl kaakaovoita
1 tl raakaa kaakaojauhetta
1/4 tl maca-jauhetta
1/4 tl lucuma-jauhetta
1/2 tl kookosrasva
1/4 dl cashew-pähkinöitä (murskattuna)

Raakasuklaareseptin lähde ja ohjeet: raakasuklaa.com

MTV3/Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja