Mainos

Hengitysliitto Heli: Valtakunnallinen ohjelma puuttumaan tupakoinnin haittoihin

Hengitysliitto Helin puheenjohtaja Henrik Riska kummastelee sitä, ettei suomalaispäättäjiä tunnu kiinnostan tupakoinnin vastainen työ. Riska muistuttaa, että tupakan aiheuttamat sairaudet kuormittavat valtavasti Suomen terveydenhuoltojärjestelmää.

Hengitysliitto Helin puheenjohtaja, dosentti Henrik Riska esittää Suomeen valtakunnallista ohjelmaa, jonka avulla tupakointiin ja sen aiheuttamiin haittoihin päästäisiin puuttumaan nykyistä paremmin.

- Tupakointiin liittyy suuri terveysriski ja sen aiheuttamat sairaudet kuormittavat terveydenhuoltojärjestelmäämme, mutta jostain syystä savuttomuuteen rohkaiseminen ei tunnu kiinnostavan suomalaispäättäjiä, ihmettelee Riska.

Tupakointiin liittyvistä vaaroista ja niiden ehkäisystä keskusteltiin Hengitysliiton liittovaltuuston kokouksessa tänään Helsingissä.

Noin puolet tupakoijista sairastuu dosentti Riskin mukaan jossakin vaiheessa keuhkoahtaumatautiin. Tupakointi altistaa naisia keuhkoahtaumatautiin herkemmin kuin miehiä ja he sairastuvat miehiä nuorempina, Riska sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.