"Helvetissä on varattu oma paikka niille, jotka ajoivat brexitiä ilman minkäänlaista suunnitelmaa" – EU:n nokkamies raivostutti britit kuittailullaan

EU:n Tusk: Helvetissä varattu oma paikka niille, jotka ajoivat EU-eroa ilman suunnitelmaa 0:47
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk naljaili Ison-Britannian EU-eron ajajille tiedotustilaisuudessa Brysselissä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ryöpytti keskiviikkona kovin sanankääntein Ison-Britannian EU-eron ajajia, kun eropäivämäärä lähenee kovaa vauhtia eikä erosopimusta ole saatu lyötyä lukkoon.

– Olen miettinyt, miltä näyttää se paikka helvetissä, joka on varattu niille, jotka ajoivat brexitiä ilman minkäänlaista suunnitelmaa sen turvallisesta toteuttamisesta, Tusk totesi lehdistötilaisuudessa Brysselissä.

Isossa-Britaniassa Tuskin lausunto on otettu tyrmistyneenä vastaan.

Entinen Ison-Britannian itsenäisyyspuolueen johtaja, nykyinen sitoutumaton europarlamentarikko Nigel Farage kuittaili Tuskille takaisin Twitterissä:

– Brexitin jälkeen pääsemme eroon kaltaisistasi vaaleilla valitsemattomista, ylimielisistä kiusaajista ja voimme hallita omaa maatamme.

Pohjoisirlantilaisen Demokraattisen unionistipuolueen edustaja Sammy Wilson taas sanoi Tuskin ja EU:n lietsovan pelkoa ja yrittävän kumota Brexit-äänestyksen tuloksen.

– Hän onnistuu näin vain vahvistamaan niiden vastusta, jotka ovat käyttäneet valinnanvapauttaan päästäkseen eroon Tuskista ja hänen salaliitostaan, Wilson totesi Twitterissä.

Myös BBC:n politiikan toimittaja Laura Kuenssberg hämmästeli sosiaalisessa mediassa Tuskin irvailua.

– Tuskin viesti on hämmästyttävän vahva. Se ei varsinaisesti herätä kompromissinhalua, minkä puolesta hän puhui vain hetkeä aiemmin, eikä se edistä sopimusta millään tavalla, mutta se aiheuttaa voimakkaita reaktioita, Kuenssberg kirjoitti Twitterissä.

Tusk laukoi kommenttinsa tiedotustilaisuudessa Irlannin pääministerin Leo Varadkarin kanssa. Ison-Britannian EU-erossa yhtenä suurena huolena on ollut Irlannin ja Ison-Britannian maarajan avoimuuden kohtalo, mikä oli myös Tuskin ja Varadkarin tapaamisen aiheena.

Ison-Britannian EU-ero siintää maaliskuun lopussa. Päivämäärää lähestytään kuitenkin epäselvässä tilanteessa sen jälkeen, kun Ison-Britannian parlamentin alahuone kaatoi pääministeri Theresa Mayn neuvotteleman erosopimuksen. Pelkona on, että EU-ero toteutuu nyt ilman sopimusta.

Lue myös:

    Uusimmat