Mainos

Helsinki-Vantaan lentokentällä puhaltavat muutosten tuulet

Helsinki-Vantaan lentokenttä on isojen mullistusten kourissa. Kenttä luopuu erillisistä kotimaan- ja ulkomaanterminaaleista elokuun alussa. Jatkossa terminaalit määrittyvät lentoyhtiön mukaan, kansainvälisen käytännön mukaisesti.

Lennolle lähdetään ja matkalta saavutaan joko terminaalin 1 tai 2 kautta sen mukaan, missä terminaalissa oma lentoyhtiö operoi. Käytäntö on siten tuttu kansainvälisiltä kentiltä.

- Me oletamme, että lentomatkustaminen kasvaa tulevaisuudessakin samaa suuruusluokkaa kuin se on tähän astikin. Meidän pitää vastata näihin kasvun edellytyksiin, kertoo lentoasemajohtaja Juha-Pekka Pystynen Finaviasta.

Kylpylä pitkämatkalaisille

Loppukesästä käyttöön saadaan ulkomaanterminaalin laajennus ja Finavia avaa lisäksi kaukolentojen laajennetut matkustajatilat sekä ottaa käyttöön viisi uutta laajarunkokoneiden matkustajasiltaa.

Elokuun lopulla avattavaan osaan tulee kansainvälisen tason kauppa-alue sekä 400-paikkainen ravintolamaailma. Joulukuussa otetaan käyttöön lisää tilaa sekä ylellinen kylpylä kaukolentojen matkustajille.

Myös laajennusosaan tulevan matkatavarakeskuksen koekäyttö aloitetaan loppuvuodesta. Uusi matkatavarakeskus valmistuu ensi vuonna.

Lentoasemajohtaja Pystynen uskoo, että Helsinki-Vantaan lentoasema on tulevaisuudessa, esimerkiksi jo kymmenen vuoden kuluttua, entistä tärkeämpi kansainvälinen lentokenttä.

- Uskon, että olemme vielä merkittävämpi vaihtokenttä Aasian ja Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan välillä, kuin tällä hetkellä. Pystymme tarjoamaan hyvät vaihtomatkustamisen mahdollisuudet.

Laajennus kasvattaa Helsinki-Vantaan matkustajakapasiteettia 30 prosentilla ja matkatavarakapasiteettia yli 40 prosentilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.