Mainos

Helsinki-Vantaalla kaaos - ulosmarssin syynä lentolippuedut

Helsinki-Vantaan lentokentällä on meneillään Ilmailualan unionin työntekijöiden ulosmarssi, joka vaikuttaa koko kentän toimintaan.

Finnairin tiedotuksen mukaan lakossa ovat matkatavara- ja kuormaustoimintojen henkilökunta. Lakko alkoi ilman ennakkovaroitusta kello 15.30.

- Ulosmarssissa on kyse lentolippuriidasta. Ilmailualan unioni ja useat lentoyhtiöt ovat keskenään riidassa siitä, minkälainen lentolippuetu Baronaan liikkeenluovutuksen myötä siirtyneille työntekijöille kuuluu, kuvailee Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa.

Aiemmin, kun matkatavara- ja kuormaustoimintojen henkilökunta työskenteli eri lentoyhtiöiden palkkalistoilla, he saivat työsuhde-etuna erilaisia lentolippuetuja. Kiistassa on siis käytännössä kyse siitä, säilyykö työntekijöiden lentolippuetu, vaikka suora työsuhde lentoyhtiöihin on katkennut.

Riitaa on ratkottu pitkin kevättä valtakunnansovittelija Esa Lonkan johdolla.

- Olemme neuvotelleet tästä pitkin kevättä. Meidän tarkoitus on jatkossakin tarjota lippuetuja yhteistyöverkostollemme. Vielä siirtymäaikana Finnairin entisillä työntekijöillä on ollut käytössä Finnairin henkilöstöedut, kertoo viestintäjohtaja Arja Suominen Finnairilta.

Suominen ei suostu kommentoimaan miten Baronan työntekijöille tarjotut lippuedut poikkeavat Finnairin omalle henkilöstölle tarjotuista eduista.

- Odotamme, että Baronan henkilökunta on saapunut työpaikalle aamuun mennessä, toteaa Suominen.

Katso Saara Rantasen juttu (Kymmenen uutiset 27.5.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.