Helsinki houkuttelee nyt koronarokotukseen ilman ajanvarausta – "Aikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan"

10:22
Lapsettomuutta ja syöpäriski? Ylilääkäri kommentoi viittä myyttiä koronarokotteesta.

Helsinkiläiset voivat käydä ylihuomenna lauantaina koronavirusrokotuksessa ilman ajanvarausta. Vastaisuudessa itsensä voi rokotuttaa myös pop-up-pisteillä. 

Rokotuksen ensimmäisen annoksen voi hakea kaikilta tänä lauantaina 17.7. Helsingin rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta kello 9.15.–17. Asiasta tiedottaa Helsingin kaupunki.

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa. Rokotukseen tarvitsee mukaan henkilö- tai Kela-kortin.

Tehosterokotuksia annetaan lauantaina normaalisti vain niille, joilla on tehosterokotukseen varattu aika.

”Kaikkien kannattaa mennä rokotukseen”

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kehottaa kaikkia 16-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä 12–15-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia hakemaan rokotuksen, jos he eivät ole vielä sitä saaneet.

– Nyt rokotuspisteessä voi piipahtaa hakemassa rokotuksen vaikka lauantaikävelyn tai -ajelun lomassa ja vaikka porukalla. Kokeilemme tätä lauantaina, ja tulosten perusteella saatamme jatkossa tarjota tällaista mahdollisuutta pysyvämminkin, Turpeinen kertoo tiedotteessa.

– Pyrimme nyt monin tavoin tekemään rokotuksen ottamisen vaivattomaksi ja saavutettavaksi. Tulemme jatkossa tarjoamaan rokotuksia esimerkiksi pop-up-pisteillä.

Aikoja hyvin tarjolla

Helsingissä on kaupungin tiedotteen mukaan nyt rokotusaikoja erittäin hyvin tarjolla, joten ajanvarauksenkin kautta rokotuksen saa mille päivälle haluaa.

– Rokotteita on saatu viime aikoina reilusti Helsinkiin, ja rokotusaikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan. Tämän vuoksi pyrimme kaikin keinoin innostamaan helsinkiläisiä ja Helsingissä pidempää asuvia rokotuksiin, Turpeinen kertoo.

Tällä hetkellä 65 % helsinkiläisistä on saanut koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen.

70-vuotiaista ja tätä vanhemmista rokotuksen on saanut 90 % tai enemmän.

50–69-vuotiaiden rokotuskattavuus on ensimmäisen rokotuksen puolesta 80–90 %, 35–49-vuotiaiden 70–80 % ja 20–34-vuotiaiden 60–70 %.

Koronan sairastaneille lähtee tekstiviesti

Ensi viikon aikana koronan sairastaneet helsinkiläiset, joiden koronataudin oireiden alusta tai taudin toteamisesta on kulunut kaksi kuukautta, saavat tiedotteen mukaan tekstiviestin rokotuksista. 

Tällä hetkellä koronan sairastaneille tarjotaan rokotusta kahden kuukauden kuluttua koronavirustaudin sairastamisesta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja