Mainos

Helsingin yliajosta epäilty mielentilatutkimukseen – syytetään murhasta ja viidestä tapon yrityksestä

Helsingin käräjäoikeus määräsi Helsingin yliajosta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Viisikymppinen helsinkiläismies ajoi heinäkuussa suojatiellä kuuden ihmisen päälle autolla. Yksi nainen kuoli, ja muut uhrit saivat vammoja.

Syytetty törmäsi jalankulkijoihin siten, että kaksi naista joutui auton konepellille, josta he putosivat maahan hänen hiljennettyään vauhtia ja pysähdyttyään, oikeus totesi nyt antamassaan välituomiossa.

Myöntää aiheuttaneensa naisen kuoleman

Syytetty ei ollut sanojensa mukaan käsittänyt, että toinen naisista putosi auton eteen. Hänen jatkaessaan ajoa, nainen raahautui auton mukana ja kuoli.

Mies kertoi, että ei huomannut naisen jääneen auton alle. Murhasta ja viidestä tapon yrityksestä syytetty myöntää syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen ja viiteen törkeään vammantuottamukseen. Hän kiistää tekojen tahallisuuden.

Häntä syytetään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, minkä hän myöntää.

Oikeus arvioi tahallisuutta mielentilatutkimuksen jälkeen

Välituomiossa ei vielä otettu kantaa tekojen rikosoikeudelliseen arviointiin tai teon tahallisuuteen. Mielentilatutkimuksen tuloksella voi olla oikeuden mukaan merkitystä tahallisuuden arvioinnissa ja teon kokonaisarvioinnissa.

Oikeudessa syytetty kertoi, ettei ymmärtänyt tekonsa seurauksia. Hänellä on taustallaan pakkohoitoa ja rikostuomioita. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.