Helsingin Sanomat liputtaa Naton puolesta

Päätoimittaja Janne Virkkusen mukaan Helsingin Sanomat ilmoitti myönteisen Nato-kantansa jo syyskuussa 2004. Hän nosti kuitenkin asian esille tänään, sillä lehden kanta on jäänyt monille epäselväksi.

Suomen suurin sanomalehti Helsingin Sanomat kannattaa Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon.

Päätoimittaja Janne Virkkunen linjaa kolumnissaan, että lehdellä on myönteinen kanta Suomen Nato-jäsenyyteen.

Virkkunen kirjoittaa, että Suomen ulkopolitiikan toimintaympäristö on muuttunut ratkaisevasti tällä vuosikymmenellä, mutta siitä ei ole tehty asiaankuuluvia poliittisia johtopäätöksiä.

Suomen Natoon meno ei Helsingin Sanomien päätoimittajan mukaan ole kuitenkaan yhtä välttämätötöntä kuin Euroopan Unioniin liittyminen oli.

Kolumnin taustalla Nato-tutkimus

Janne Virkkunen

Kolumnissaan Virkkunen viittaa Juho Rahkosen väitöskirjaan, joka selvitti julkista keskustelua Nato-jäsenyydestä. Hänen mukaansa tutkijan arvio, ettei HS ottaisi suoraan kantaa Nato-jäsenyyteen, ei pidä paikkaansa.

Virkkusen mukaan selvä linjaus Natoon liittymisen puolesta tehtiin jo syyskuussa 2004, jolloin pääkirjoituksen otsikkona oli "Liittoutumattomuus on enää orpo ja tarpeeton fraasi".

Virkkusen mukaan selvennys oli tarpeen, koska monelta muultakin tutkijalta ja toimittajalta on jäänyt HS:n myönteinen Nato-kanta epäselväksi.

(MTV3-Helsingin Sanomat-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja