Mainos

Helsingin pörssi

Osakekurssit Helsingin pörssissä olivat tänään jälleen ennätystahdissa. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit nousivat päivän aikana keskimäärin 0,6 prosenttia, ja indeksin uudeksi kaikkien aikojen huippuluvuksi kirjattiin 2821,9 pistettä. Indeksiä vetivät tänään ylöspäin etenkin Keskon, Meritan ja elintarvikeyhtiöiden osakkeet. Pörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 675 miljoonaa markkaa.

Pörssipäivää hallitsi Kesko. Markkinat ottivat Keskon perjantaina tekemät Tuko-järjestelyt myönteisesti vastaan, ja Keskon osakkeen hinta kallistui päivän aikana enimmillään 72,20 markan uuteen vuosihuippuun. Keskon osakkeen päätöshinnaksi jäi tänään 71,60 markkaa, jossa oli nousua perjantaista 5,10 markkaa. Keskon osakkeen kaikkien aikojen huippunoteeraus, 75,40 markkaa, on viime vuodelta. Osakkeen huippuhinnan taustalla oli silloin Tukon osto, jota EU:n komissio ei hyväksynyt. Keskon osakkeiden vaihto nousi tänään 52 miljoonaan markkaan.

Pankkiosakkeiden hinnat kallistuivat tänään keskimäärin 1,6 prosenttia. Indeksiä nostivat etenkin Meritan osakkeet, joista A-osake kallistui 30 penniä 17,70 markkaan ja B-osake 50 penniä 19,20 markkaan. A-osakkeen uudeksi huippuhinnaksi tuli 18,20 markkaa ja B-osakkeen 19,20 markkaa. Meritan vaihto oli 40 miljoonaa markkaa.

Teollisuuden nousuosakkeita olivat metalliyhtiöistä Rauma ja Valmet, metsäyhtiöistä UPM ja elintarvikeyhtiöistä Cultorin ja Huhtamäen osakkeet. Cultorin molemmat osakesarjat kallistuivat viisi markkaa 285 markan uusiin huippuihin. Tukon järjestelyihin keskeisesti osallistuneen Sentran osakkeet nousivat OTC-listalla yli 60 prosenttia, ja viimeiset kaupat yhtiön osakkeilla tehtiin 260 markan kurssiin. Perjantaina Sentran A-osakkeen hinta oli 157 markkaa ja K-sarjan osakkeen 160 markkaa. Maanantain vaihdetuin yhtiö oli Nokia 322 miljoonalla markalla. Nokian osakkeet olivat vielä päivällä hienoisessa laskussa, mutta kallistuivat ennen jälkipörssiä hieman.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.