Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä kääntyi muiden pörssien mukana keskiviikkona jälleen nousuun. Aamupäivällä kurssit olivat vielä vajaan prosentin nousussa, mutta varsinaisen kaupankäynnin päättyessä Hex-yleisindeksi kertoi kurssinousuksi keskimäärin 0,2 prosenttia. Pääosa toimialaindekseistä parani.

Kaupankäynti pysyi kuitenkin vaisuna, ja osakevaihto jäi ennen jälkipörssin kauppoja 195 miljoonaan markkaan. Varovaisen nousun takana oli ennen muuta New York, jossa kurssisuunta kääntyi tiistaina lopulta öljy-, metalli- ja metsäosakkeiden vahvistuttua nousuvoittoiseksi. Wall Streetillä sijoittajat kuitenkin olivat edelleen odottavalla kannalla. Ensi perjantaina Yhdysvalloissa julkistetaan tuoreet työttömyysluvut.

Helsingin pörssissä kallistuivat keskiviikkona etenkin metalliryhmän osakkeet. Indeksin mukaan metalliosakkeet kohenivat keskimäärin 1,2 prosenttia. Fiskarsin A-osake kallistui kuusi markkaa 326 markkaan, Kone 15 markkaa 530 markkaan, Outokumpu markan 81 markkaan ja Rauma 2,80 markkaa 97 markkaan.

Metsäryhmässä 0,6 prosentin indeksinousun takana oli UPM-Kymmene, jonka päätöshinta kallistui 1,20 markkaa 100,90 markkaan. Enson molemmat osakkeet halpenivat hieman. Muun teollisuuden ryhmässä laskussa olivat Nokian lisäksi Cultorin I-osake ja Orionin osakkeet ja nousussa Hartwall ja Huhtamäki.

Pankeista Meritan molemmat osakkeet vahvistuivat hieman, ja vakuutusryhmässä Sammon vaihtokurssi parani kuusi markkaa 287 markkaan.

OTC-markkinoilla osakkeiden hinnat tippuivat keskiviikkona 0,4 prosenttia, ja listan vaihto oli noin kaksi miljoonaa markkaa. Meklarilistalla sen sijaan Benefonin ja Ingman Foodsin osakkeiden nousut heijastuivat osakeindeksiin 0,7 prosentin parannuksena. Myös meklarilistalla vaihto oli noin kaksi miljoonaa markkaa.

Nokian vaihto ennen jälkipörssin kauppoja oli 59 miljoonaa, UPM:n 16 miljoonaa, Enson 13 miljoonaa, Rauman 11 miljoonaa ja Huhtamäen vajaat yhdeksän miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.