Helsingin pankkiryöstäjä edelleen karkuteillä

Helsingissä iltapäivällä tapahtuneesta pankkiryöstöstä epäilty mies on edelleen karkuteillä. Ryöstö tehtiin Tullinpuomin Osuuspankin konttorissa, joka sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 114.

Epäilty ryöstäjä on ulkomaalainen, 25-30-vuotias, lyhyehkö mies. Miehellä oli yllään tumma lippalakki, tumma puoleen reiteen ulottuva takki ja jalassa mustat lenkkitossut. Tekijän nimi ei ole tiedossa.

- Miestä on kuvattu arabin näköiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Niinimäki.

Poliisi pyytää ryöstöstä yleisövihjeitä numeroon 071-8774002.

Kukaan ei loukkaantunut ryöstön yhteydessä, ja konttori oli melko tyhjä teon aikaan. Saaliikseen ryöstäjä sai 60 000 euroa käteistä.

- Ryöstäjä oli antanut pankkihenkilölle kirjekuoren, jossa hän sanoi: "tämä on ryöstö, laittakaa rahat kirjekuoreen", kertoo Niinimäki.

Niinimäen mukaan teko ei näyttäisi olevan erityisen tarkasti suunniteltu.

- On varmaan harkittu, mihin aikaan pankkiin mennään ja mikä konttori valitaan. Tyypillisesti juuri sen verran tekoa suunnitellaan.

Useat poliisipartiot ovat etsineet ryöstäjää. Myös Suomen rajoilla ollaan tarkkana, mikäli mies pyrkii pois Suomesta.

- Rajoja ei kuitenkaan voida sulkea täysin, sillä ihmisten on päästävä liikkumaan, Niinimäki kertoo.

Poliisin mukaan ulkopuolistenkin kannattaa olla varovaisia, vaikka miehellä ei ole todennäköisesti ollutkaan asetta mukanaan.

Kaiken kaikkiaan Niinimäki kuvaa tekoa poikkeukselliseksi.

- Ei Suomessa viime vuosina ole paljon pankkikonttoreita ryöstetty. Yleensä ryöstetään pienempiä kauppaliikkeitä ja saadaan saaliiksi pienempiä summia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat