Poliisi poisti häiriköijiä drag-satutuokion aikaan Oodista – entinen perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtaja kiistää liittyvänsä häiriköintiin

Perussuomalaisten nuorten entinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen kiistää liittyvänsä keskustakirjasto Oodissa perjantaina tapahtuneeseen drag-satutuokion häirintään.

Satutuokio liittyi käynnissä olevaan Helsinki Prideen. Poliisi ja järjestyksenvalvojat poistivat Oodista ulkopuolisia henkilöitä, jotka olivat Helsingin Sanomien mukaan käyttäytyneet aggressiivisesti ja jakaneet sukupuolivähemmistöjen vastaisia lentolehtisiä. HS uutisoi, että paikalla oli ainakin kahdeksan poliisin yksikköä ja moottoripyöräpoliisi poistamassa paikalla olleita muutamaa kymmentä mielenosoittajaa.

STT löysi Telegram-ryhmän, jossa koordinoitiin drag-satutuokiota vastustavaa mielenosoitusta Oodin ulkopuolelle. Ryhmässä myös puhuttiin transsukupuolisista ja drag-artisteista erittäin alatyylisesti.

Katso myös video:

Poliisi joutui poistamaan häiriköitä lasten drag-satuhetkitapahtumasta - MTV paikalla 7:08

Näin Gaylien 2000 -hahmoa esittävä taiteilija sekä Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara kertovat Oodin tapahtumista.

Ryhmän kuvissa näkyy puhumassa entinen perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtaja Toni Jalonen, joka vuonna 2020 kohautti julistautumalla Virossa pidetyssä etnonationalistisessa konferenssissa fasistiksi. Hän joutui eroamaan tehtävästään, mutta kiista säännöistä johti siihen, että perussuomalaiset perustivat uuden nuorisojärjestön.

 Jalonen kertoo seuranneensa ryhmää Telegramissa ja puhuneensa mielenosoituksessa. Hän ei kuulunut mielenosoituksen järjestäjiin.

–  Lähdin paikalta, kun mielenosoitus päättyi. Olin jo kotimatkalla, kun näin uutisia, että jotain häirintää oli ollut, hän sanoi.

Jalosen mukaan on mahdollista, että kun mielenosoitus päättyi, joku porukasta lähti "huutelemaan".

–  En tiedä, koska en nähnyt sitä. Mutta se ei liittynyt suoraan mielenosoitukseen.

1.7.2022 kello 17.41 juttua korjattu: Jalonen kiistää osallisuutensa epäiltyyn häiriköintiin. Telegram-ryhmässä koordinoitiin mielenosoitusta Oodin ulkopuolella, ei häiriköintiä, kuten STT aiemmin uutisoi.  

Lue myös:

    Uusimmat