Mainos

Helsingin irakilaisilta vetoomus: Pyydämme suojelua ja oikeutta jäädä maahan

Ryhmä Helsingissä turvapaikkapäätöstä odottavia irakilaisia turvapaikanhakijoita järjestää kertoo ensi maanantaina oman arvionsa Irakin turvallisuustilanteesta.

Irakin ja Somalian uuden turvallisuusarvion on määrä valmistua ensi viikolla. Maahanmuuttovirasto jäädytti Irakin ja Somalian kansalaisten turvapaikkahakemusten käsittelyn 30.9. alkaen noin kahdeksi viikoksi kunnes uusi turvallisuusarvio on tehty. Muutos vaikuttaisi todennäköisesti erityisesti Bagdadista tulleisiin turvapaikanhakijoihin, jotka eivät enää saisi suojelua turvallisuustilanteen perusteella.

Irakilaiset turvapaikanhakijat ovat osoittaneet tällä viikolla mieltä Lahdessa mahdollisia käännytyksiä vastaan. Nyt ryhmä Helsingin vastaanottokeskuksissa asuvia irakilaisia turvapaikanhakijoita on kirjoittanut vetoomuksen, jossa he pyytävät suomalaisilta suojelua ja oikeutta jäädä maahan.

Tilaisuudessa eduskunnan Pikkuparlamentissa puhuvat turvapaikanhakijoiden sekä Vapaa liikkuvuus -verkoston edustajat. Tilaisuudessa on myös paikalla pakolaisoikeuteen erikoistunut asianajaja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.