Heino ja Leetberg mitaleille EM-taekwondossa

Taekwondon EM-kisojen kolmas ottelupäivä Latvian Riikassa sujui suomalaisittain mainiosti, kun Teemu Heino taisteli hopealle raskaassa sarjassa. Suomen joukkue sai päivän aikana peräti kaksi mitalia, sillä Raina Leetberg nappasi pronssia naisten raskaassa sarjassa.

Heino joutui yli 84 kilon sarjan loppuottelussa taipumaan niukasti Ateenan olympialaisten pronssimitalistille Pascal Gentilille. Ranskalainen vei Euroopan mestaruuden pistein 10-8. Kamppailun viimeisillä sekunneilla Heino osui Gentiliä päähän, mutta tuomarit katsoivat, ettei suoritus ollut tarpeeksi voimakas.

Heino pudotti välierässä jatkosta Aleksandr Tsherkunin pistein 6-3 ja toisessa ottelussa kukistui sarjan todellinen huippunimi, Espanjan Ruben Montesinos lukemin 4-2.

Kokemäen Taekwondoa edustavan Heinon suorituksen arvoa nostaa se, että hän joutui ottelemaan jalkapöytä puudutettuna. Hopeamitali maistui makealle, sillä viime vuoden EM-kilpailuissa Heino jäi sijalle 17 hävittyään ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

Kokemäkeläisellä on tilillään aiemmista kisoista kaksi EM-pronssia. Viime vuonna Ateenan olympialaisissa Heino putosi jatkosta ensimmäisellä kierroksella.

Leetberg puolestaan hävisi yli 72-kiloisten välierässä MM-kisojen pronssimitalistille Hollannin Yvonne Uide Luttikhuisille, jolle hävisi EM-kisoissa myös vuosi sitten. Tällä kertaa Liedon Taekwondoa edustava Lettberg pystyi haastamaan vastustajansa kaikilla osa-alueilla, mutta Luttikhuis eteni finaaliin pistein 5-3.

Suomen joukkue on pärjännyt sunnuntain menestyksen myötä hienosti, sillä viime vuonna joukkue jäi EM-kisoissa ilman mitaleita.

Riika, Latvia: Taekwondon EM-kisat, 3. kilpailupäivän suomalaistuloksia:

Naiset:

59 kg: Kia Hellsberg Suomi-Jullana Hartshenko Ukraina 4-5.

63 kg: Saina Savage Suomi-Joyce Van Baaren Hollanti 3-6.

yli 72 kg: Raina Leetberg Suomi-Maria Kohjahina Venäjä 4-3, Leetberg-Rosana Simon Espanja 11-7, Leetberg-Yvonne Oude Luttikhuis Hollanti 3-5. -Leetberg sijoittui pronssille.

Miehet:

72 kg: Matti Kauppinen Suomi-Tommy Mollet Hollanti 1-7.

78 kg: Mikko Korhonen Suomi-David Kadlec Tshekki 5-2, Korhonen-Craig Brown Britannia 3-9.

yli 84 kg: Teemu Heino-Ulvi Kaya Saksa 11-5, Heino-Ruben Montesisos Espanja 4-2, Heino-Aleksandr Tsherkun Ukraina 6-3, Heino-Pascal Gentil Ranska 8-10. -Heino sijoittui hopealle.