Mainos

Heinäluoma ja kokoomus ajautuivat sanasotaan Tahkolla lomailevasta Kataisesta

Eduskunnan välikysymyskeskustelussa puhkesi tänään kohu isyysvapaalla olevan valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) liikkeistä. Välikysymyksen aiheena oli, miten hallitus turvaa pienituloisten toimeentulon.

SDP:n Jutta Urpilainen ja Eero Heinäluoma ihmettelivät, miksi Katainen ei ole eduskunnassa vastaamassa hallituksen teoista, kun hän kuitenkin lehti-ilmoituksella kutsuu ihmisiä After Ski -tilaisuuteen Tahkolla.

– Jos rahaministeri ei ole täällä, ei ministeri Hyssälällä ole rahaa, Heinäluoma sanoi.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) vastasi opposition välikysymykseen ja puolusti hallituksen linjauksia iltapäivän keskustelussa.

Ravi vaati anteeksipyyntöä

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Pekka Ravi tuohtui. Hän syytti Heinäluomaa ala-arvoisesta heitosta.

Hetkeä myöhemmin Ravi huomautti vielä, että tämän päivän lehti-ilmoituksessa mainostettu Tahkon tilaisuus on vasta huomenna. Ravin mielestä Heinäluoman pitäisi pyytää Kataiselta anteeksi.

Heinäluoma torjuu anteeksipyyntövaatimuksen.

– Oletan, että hallitus on paikalla silloin, kun puhutaan pienituloisten asiasta. Hallitus on valinnut tämän ajankohdan ja ministeri on siihen voinut vaikuttaa, Heinäluoma sanoi MTV:n uutisille.

"Isyysloma päätettiin ennen välikysymystä"

Kokoomuksen leiristä Kataisen poissaoloa puolustellaan sillä, että isyys- ja vuosilomapäivät oli ilmoitettu valtioneuvoston kansliaan ja eduskuntaan kauan ennen kuin välikysymyksestä on ollut tietoakaan.

Valtiovarainministeriön esikunnan mukaan Katainen viettää tällä viikolla maanantaista torstaihin lakisääteisen 18 päivän isyyslomansa viimeisiä päiviä. Perjantaina ministeri pitää vielä vuosilomapäivän, eli on lomalla koko viikon.

Katainen viettää isyyslomaviikkoaan vaalipiirissään Pohjois-Savossa Tahkolla perheensä kanssa. Ministeriön esikunnan mukaan hän halusi tavata samalla yhtenä iltana kansalaisia. Kyseinen tilaisuus on huomenna torstaina, ei tänään.

(MTV3–STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.