Mainos

Heikki Koivisto Tieliikelaitoksen toimitusjohtajaksi

YIT-yhtymän kehitysjohtaja, diplomi-insinööri Heikki Koivisto ryhtyy johtamaan liikelaitokseksi muuttuvaa osaa tielaitoksesta. Valtioneuvosto nimitti hänet Tieliikelaitoksen toimitusjohtajaksi joulukuun alusta lukien.

Koivistolla, 56, on pitkäaikainen kokemus rakentamisesta Vesto Oy:n ja YIT-yhtymän palveluksessa. Hänellä on erityisesti kokemusta kansainvälisistä tehtävistä. YIT:ssä hän toiminut vuodesta 1987. Viime vuonna hänet nimitettiin liiketoimintojen kehitysjohtajaksi.

Tielaitos jakautuu ensi vuoden alusta valtion virastona toimivaan Tiehallintoon ja liikelaitokseen, joka saa nimekseen Tieliikelaitos. Tieliikelaitoksen toimialana on liikenneväylien ja -ympäristön suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja hoito sekä niihin liittyvät tuotteet ja palvelut. Tieliikelaitokseen siirtyy 4650 henkeä. Siirtymäkauden lopussa Tieliikelaitoksessa arvioidaan työskentelevän noin 3500 työntekijää. Sen liikevaihdoksi tulee noin kolme miljardia markkaa.

Toimitusjohtajan tehtävät liikelaitoksessa ovat samantyyppiset kuin osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävät. Tieliikelaitokseen nimitettävä hallitus koostuu ulkopuolisista asiantuntijoista. Siinä on myös henkilöstön sekä liikenne- ja viestintäministeriön edustus. Tiehallinnon johtoon tuleva pääjohtaja on tarkoitus nimittää myöhemmin syksyllä, kun eduskunta on lisäbudjetissa hyväksynyt viran perustamisen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.