Heidi Willmanin kassi:

- kissakala - 3 passionhedelmää - tuoretta pinaattia - 5 aprikoosia - ananas - bataatti

Antti Vahteran ja Heidi Willmanin menu:

Pinaatti- basilikakeitto

2 dl tuoreita pinaatin lehtiä 0,5 dl tuoreita basilikan lehtiä 2 dl kermaa pieni silputtu sipuli 1 rkl voita mustapippuria suolaa

Lisää pinaatin lehdet kiehuvaan veteen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi pois ja lisää pinaatin lehdet jääkylmään veteen. Purista pinaatin lehdistä vesi ja silppua veitsellä pieneksi. Kuullota sipuli ja pinaatin lehdet voin kanssa kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää silputut basilikanlehdet ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Keittoon voit lisätä vaikka kissakalan tai vaikkapa kotimaista ahventa pieninä viipaleina raakana ja antaa kypsyä kuumassa keitossa.

Pariloitu kissakala ja bataattipyrettä

150 g kissakalan fileetä henkeä kohden oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Mausta kala ja sivele öljyä fileen molemmin puolin. Nosta kala kuumalle parilapannulle ja pariloi 2-3 minuuttia molemmin puolin. Jos filee on ohut, vähempikin parilointiaika riittää. Älä päästä kalaa liian kuivaksi pariloitaessa.

Bataattipyre

1 bataatti 50 g voita mustapippuria suolaa

Kuori ja paloittele bataatti kuutioiksi. Lisää kuutiot kiehuvaan veteen (vesi määrä peittää bataatit kattilassa) ja anna kiehua kypsäksi. Siivilöi bataatit ja kaada tehosekoittimeen voin ja mausteiden kanssa. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarjoa kalan kanssa.

Kissakalaa vartaassa ja yrttejä

150 g kissakalan fileetä henkeä kohden 1 rkl voita mustapippuria suolaa 0,5 dl basilikan lehtiä 0,5 dl silputtua persiljaa 0,5 dl ruohosipulia 1 cm:n pituisina oliiviöljyä

Tee kalan pintaan kevyet viillot niin, että pala pysyy yhtenäisenä. Mausta kala, nosta voidellulle uunipellille ja sivele pinta pehmeällä voilla. Työnnä varrastikku kalan läpi ja grillaa 220 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Pyörittele yrtit oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja nostele lautaselle kalavartaan päälle.

Keitetty kissakala ja pinaattikastike

150 g kissakalan fileetä henkeä kohden 1 dl valkoviiniä 1 rkl voita mustapippuria suolaa

Mausta kala ja voitele folioarkki. Aina foliossa tuote kiiltävää pintaa vasten, ettei irtoa alumiinia. Lisää pintaan valkoviini ja voi. Kääri folio tiukasti tiiviiksi paketiksi ja nosta 220 asteiseen uuniin 12-15 minuutiksi. Tarjoile pinaattikastikkeen ja perunasoseen kanssa.

Pinaattikastike

2 dl tuoreita pinaatin lehtiä 2 dl kermaa pieni silputtu sipuli 1 rkl voita mustapippuria suolaa

Lisää pinaatin lehdet kiehuvaan veteen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi pois ja lisää pinaatin lehdet jääkylmään veteen. Purista pinaatin lehdistä vesi ja silppua veitsellä pieneksi. Kuullota sipuli ja pinaatin lehdet voin kanssa kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti, tarkista maku. Kaada kastike tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Jälkiruokasinfonia

1. annos

2 passion hedelmää 1 dl kevyesti vaahdotettua kermaa 1 rkl sokeria

Halkaise passion hedelmät ja koverra hedelmä pikkulusikalla vaahdotetun kerman joukkoon, lisää sokeri ja nosta pieneen annosmaljaan.

2. annos

6 pientä aprikoosia 1 rkl sokeria 1tl voita 0,5 dl valkoviiniä 1 rkl konjakkia

Viipaloi aprikoosit kuuteen osaan ja kuullota voin kanssa kevyesti kattilassa. Lisää sokeri, viini, konjakki ja anna kiehua miedolla liedellä kunnes liemestä on kiehunut puolet pois. Nosta hilloketta pieneen annosmaljaan.

3. annos

1 pieni ananas 1 dl tuoretta, pieneksi silputtua minttua 1 rkl Grand Marnier -likööriä

Kuori ja kuutioi ananas pieneksi. Sekoita kulhossa ananaskuutiot, minttu ja likööri keskenään ja anna mehustua hetki ennen tarjoilua. Nosta ananasta annosmaljaan.

Lue myös:

    Uusimmat