Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Heidi Willmanin kassi:

Julkaistu 04.10.2001 18:50

- kissakala - 3 passionhedelmää - tuoretta pinaattia - 5 aprikoosia - ananas - bataatti

Antti Vahteran ja Heidi Willmanin menu:

Pinaatti- basilikakeitto

2 dl tuoreita pinaatin lehtiä 0,5 dl tuoreita basilikan lehtiä 2 dl kermaa pieni silputtu sipuli 1 rkl voita mustapippuria suolaa

Lisää pinaatin lehdet kiehuvaan veteen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi pois ja lisää pinaatin lehdet jääkylmään veteen. Purista pinaatin lehdistä vesi ja silppua veitsellä pieneksi. Kuullota sipuli ja pinaatin lehdet voin kanssa kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää silputut basilikanlehdet ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Keittoon voit lisätä vaikka kissakalan tai vaikkapa kotimaista ahventa pieninä viipaleina raakana ja antaa kypsyä kuumassa keitossa.

Pariloitu kissakala ja bataattipyrettä

150 g kissakalan fileetä henkeä kohden oliiviöljyä mustapippuria suolaa

Mausta kala ja sivele öljyä fileen molemmin puolin. Nosta kala kuumalle parilapannulle ja pariloi 2-3 minuuttia molemmin puolin. Jos filee on ohut, vähempikin parilointiaika riittää. Älä päästä kalaa liian kuivaksi pariloitaessa.

Bataattipyre

1 bataatti 50 g voita mustapippuria suolaa

Kuori ja paloittele bataatti kuutioiksi. Lisää kuutiot kiehuvaan veteen (vesi määrä peittää bataatit kattilassa) ja anna kiehua kypsäksi. Siivilöi bataatit ja kaada tehosekoittimeen voin ja mausteiden kanssa. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarjoa kalan kanssa.

Kissakalaa vartaassa ja yrttejä

150 g kissakalan fileetä henkeä kohden 1 rkl voita mustapippuria suolaa 0,5 dl basilikan lehtiä 0,5 dl silputtua persiljaa 0,5 dl ruohosipulia 1 cm:n pituisina oliiviöljyä

Tee kalan pintaan kevyet viillot niin, että pala pysyy yhtenäisenä. Mausta kala, nosta voidellulle uunipellille ja sivele pinta pehmeällä voilla. Työnnä varrastikku kalan läpi ja grillaa 220 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Pyörittele yrtit oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja nostele lautaselle kalavartaan päälle.

Keitetty kissakala ja pinaattikastike

150 g kissakalan fileetä henkeä kohden 1 dl valkoviiniä 1 rkl voita mustapippuria suolaa

Mausta kala ja voitele folioarkki. Aina foliossa tuote kiiltävää pintaa vasten, ettei irtoa alumiinia. Lisää pintaan valkoviini ja voi. Kääri folio tiukasti tiiviiksi paketiksi ja nosta 220 asteiseen uuniin 12-15 minuutiksi. Tarjoile pinaattikastikkeen ja perunasoseen kanssa.

Pinaattikastike

2 dl tuoreita pinaatin lehtiä 2 dl kermaa pieni silputtu sipuli 1 rkl voita mustapippuria suolaa

Lisää pinaatin lehdet kiehuvaan veteen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi pois ja lisää pinaatin lehdet jääkylmään veteen. Purista pinaatin lehdistä vesi ja silppua veitsellä pieneksi. Kuullota sipuli ja pinaatin lehdet voin kanssa kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti, tarkista maku. Kaada kastike tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Jälkiruokasinfonia

1. annos

2 passion hedelmää 1 dl kevyesti vaahdotettua kermaa 1 rkl sokeria

Halkaise passion hedelmät ja koverra hedelmä pikkulusikalla vaahdotetun kerman joukkoon, lisää sokeri ja nosta pieneen annosmaljaan.

2. annos

6 pientä aprikoosia 1 rkl sokeria 1tl voita 0,5 dl valkoviiniä 1 rkl konjakkia

Viipaloi aprikoosit kuuteen osaan ja kuullota voin kanssa kevyesti kattilassa. Lisää sokeri, viini, konjakki ja anna kiehua miedolla liedellä kunnes liemestä on kiehunut puolet pois. Nosta hilloketta pieneen annosmaljaan.

3. annos

1 pieni ananas 1 dl tuoretta, pieneksi silputtua minttua 1 rkl Grand Marnier -likööriä

Kuori ja kuutioi ananas pieneksi. Sekoita kulhossa ananaskuutiot, minttu ja likööri keskenään ja anna mehustua hetki ennen tarjoilua. Nosta ananasta annosmaljaan.

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?