Heidi Willmanin kassi:
- kissakala - 3 passionhedelmää - tuoretta pinaattia - 5 aprikoosia - ananas - bataatti
Antti Vahteran ja Heidi Willmanin menu:
Pinaatti- basilikakeitto
2 dl tuoreita pinaatin lehtiä 0,5 dl tuoreita basilikan lehtiä 2 dl kermaa pieni silputtu sipuli 1 rkl voita mustapippuria suolaa
Lisää pinaatin lehdet kiehuvaan veteen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi pois ja lisää pinaatin lehdet jääkylmään veteen. Purista pinaatin lehdistä vesi ja silppua veitsellä pieneksi. Kuullota sipuli ja pinaatin lehdet voin kanssa kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää silputut basilikanlehdet ja mausteet. Kaada keitto tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Keittoon voit lisätä vaikka kissakalan tai vaikkapa kotimaista ahventa pieninä viipaleina raakana ja antaa kypsyä kuumassa keitossa.
Pariloitu kissakala ja bataattipyrettä
150 g kissakalan fileetä henkeä kohden oliiviöljyä mustapippuria suolaa
Mausta kala ja sivele öljyä fileen molemmin puolin. Nosta kala kuumalle parilapannulle ja pariloi 2-3 minuuttia molemmin puolin. Jos filee on ohut, vähempikin parilointiaika riittää. Älä päästä kalaa liian kuivaksi pariloitaessa.
Bataattipyre
1 bataatti 50 g voita mustapippuria suolaa
Kuori ja paloittele bataatti kuutioiksi. Lisää kuutiot kiehuvaan veteen (vesi määrä peittää bataatit kattilassa) ja anna kiehua kypsäksi. Siivilöi bataatit ja kaada tehosekoittimeen voin ja mausteiden kanssa. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarjoa kalan kanssa.
Kissakalaa vartaassa ja yrttejä
150 g kissakalan fileetä henkeä kohden 1 rkl voita mustapippuria suolaa 0,5 dl basilikan lehtiä 0,5 dl silputtua persiljaa 0,5 dl ruohosipulia 1 cm:n pituisina oliiviöljyä
Tee kalan pintaan kevyet viillot niin, että pala pysyy yhtenäisenä. Mausta kala, nosta voidellulle uunipellille ja sivele pinta pehmeällä voilla. Työnnä varrastikku kalan läpi ja grillaa 220 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Pyörittele yrtit oliiviöljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja nostele lautaselle kalavartaan päälle.
Keitetty kissakala ja pinaattikastike
150 g kissakalan fileetä henkeä kohden 1 dl valkoviiniä 1 rkl voita mustapippuria suolaa
Mausta kala ja voitele folioarkki. Aina foliossa tuote kiiltävää pintaa vasten, ettei irtoa alumiinia. Lisää pintaan valkoviini ja voi. Kääri folio tiukasti tiiviiksi paketiksi ja nosta 220 asteiseen uuniin 12-15 minuutiksi. Tarjoile pinaattikastikkeen ja perunasoseen kanssa.
Pinaattikastike
2 dl tuoreita pinaatin lehtiä 2 dl kermaa pieni silputtu sipuli 1 rkl voita mustapippuria suolaa
Lisää pinaatin lehdet kiehuvaan veteen ja anna kiehahtaa. Kaada vesi pois ja lisää pinaatin lehdet jääkylmään veteen. Purista pinaatin lehdistä vesi ja silppua veitsellä pieneksi. Kuullota sipuli ja pinaatin lehdet voin kanssa kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti, tarkista maku. Kaada kastike tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Jälkiruokasinfonia
1. annos
2 passion hedelmää 1 dl kevyesti vaahdotettua kermaa 1 rkl sokeria
Halkaise passion hedelmät ja koverra hedelmä pikkulusikalla vaahdotetun kerman joukkoon, lisää sokeri ja nosta pieneen annosmaljaan.
2. annos
6 pientä aprikoosia 1 rkl sokeria 1tl voita 0,5 dl valkoviiniä 1 rkl konjakkia
Viipaloi aprikoosit kuuteen osaan ja kuullota voin kanssa kevyesti kattilassa. Lisää sokeri, viini, konjakki ja anna kiehua miedolla liedellä kunnes liemestä on kiehunut puolet pois. Nosta hilloketta pieneen annosmaljaan.
3. annos
1 pieni ananas 1 dl tuoretta, pieneksi silputtua minttua 1 rkl Grand Marnier -likööriä
Kuori ja kuutioi ananas pieneksi. Sekoita kulhossa ananaskuutiot, minttu ja likööri keskenään ja anna mehustua hetki ennen tarjoilua. Nosta ananasta annosmaljaan.
Uusimmat
-
18:24
Ei kannata ohitella! Poliisi pamauttaa luvun: Näin moni on jo menettänyt korttinsa tänä pääsiäisenä
-
18:19
Venäjän sotilaskone on pudonnut mereen Krimin rannikolla
-
18:13
Kryptoyrittäjälle tuntuva vankeustuomio – huijasi jopa miljardeja
-
18:00
Yllättävä näky Lahdessa: HIFK:n teholuutija ilmestyikin paikalle
-
17:48
MM-kultaleijonalta suoraa puhetta pettymyksen keskellä – "Jos jään tänne..."
-
17:32
MTV seuraa: Pääsiäisen menoliikenne vilkkaimmillaan tänään – pääväylillä liikenne on sujuvaa
-
17:30
Parasta pääsiäislammasta! Vältä moka pakastetun lihan kanssa: "Muuten voi tulla kuivaa lihaa"
-
17:30
Glee-tähti Lea Michele odottaa toista lastaan – upeat raskauskuvat julki
-
17:11
Muslimien joukkotuhoamiskirjoituksesta syytteessä oleva Teemu Keskisarjan vieraana eduskunnassa
-
17:10
Venäjä: Meillä on todisteita, että terrori-iskun tekijöillä on yhteyksiä Ukrainaan
-
17:00
Pääsiäisen viettoon lähtijä, tankkaa täällä – bensan hinta torstaina kahden euron molemmin puolin
-
16:42
Olkiluodon kolmosreaktorin vuosihuolto venyy entisestään
-
16:42
Kova ratkaisu: Suomen kärkihyppääjä sivuun mäkimaajoukkueesta
-
16:37
Lakot jatkuvat, vaikka niillä ei ole vaikutusta – "Varmaan tuntuu kuin seinälle puhuisi"
-
16:34
Puola ja Ukraina pääsemässä sopuun maatalouskiistassa: "Olemme ottaneet askeleen eteenpäin"
-
16:30
Ruotsin hovi kommentoi prinsessa Catherinen terveydentilaa
-
16:12
Syyte: Poika tappoi 82-vuotiaan isänsä työntämällä harjanvarren nieluun – määrättiin mielentilatutkimukseen
-
16:07
Aamulehti: Media-alan tutkija selvittää Kuuselan juttujen todenperäisyyttä
-
16:02
Huolettaako bensan loppuminen kesken matkan? Autoliiton Vesalainen suosittelee nyt uudenlaista ajattelutapaa
-
15:59
Järvenpäässä kadonnut mies löytyi
-
Lataa lisää