He saivat Suomen ensimmäiset koronarokotukset! Näin HUSin kuusi työntekijää sai piikin virusta vastaan – "Ei tämä sen kummemmalta tunnu kuin muutkaan rokotteet"

2:03
Se tapahtui! Ensimmäiset suomalaiset rokotettiin Helsingissä.

Suomen ensimmäiset koronavirusrokotteet annettiin Helsingin yliopistollisessa sairaalassa tänään.

Ensimmäiset rokotukset annettiin kuudelle HUSin työntekijälle.

Ensimmäisinä rokotteen saivat sairaanhoitaja Eija Koponen, sairaanhoitaja Marcus Norrgård, ylilääkäri Timo Suonsyrjä, osastonlääkäri Benny Hellqvist, apulaisosastonhoitaja Kirsi Mustalammi ja sairaanhoitaja Andrea Nummi. He työskentelevät HUSin teho-osastolla, päivystyksessä ja keuhko-osastolla.

Näin Eija Koponen kommentoi MTV Uutiset Livelle tunnelmiaan heti rokotuksen jälkeen.

– No, hyvä. Olen tottunut ottamaan rokotuksia, koska otan joka vuosi kausi-influenssarokotteen. Ei tämä sen kummemmalta tunnu kuin muutkaan rokotteet, Eija Koponen kommentoi tuoretta rokotustaan.

Rokotteiden pistäjät kysyivät rokotettavilta muun muassa allergioista ja kätisyydestä. Rokotettavat tulivat tavanomaisen työvuoronsa päätteeksi ottamaan rokotteen. He ovat terveydenhuollon työntekijöitä, jotka työskentelevät koronapotilaiden parissa, ottavat koronanäytteitä tai heillä on muutoin työssään korkea riski saada tartunta.

Rokotteiden antamisen jälkeen rokotettuja valvotaan 15 minuutin ajan, jonka jälkeen toimittajat voivat haastatella heitä lyhyesti.

Rokotuksia jatketaan siten, että ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaiden ja koronatartuntaepäilyjen hoitoon sekä näytteenottoon osallistuva henkilökunta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoo.

Ensimmäinen erä Pfizerin ja Biontechin kehittämiä koronarokotteita saapui Suomeen lauantaiaamuna. Niitä toimitettiin yhteensä 9 750 annosta, mikä riittää 4 875 ihmisen rokottamiseen. Ensimmäisen rokotteen jälkeen pitää ottaa vielä niin sanottu vahvistusrokote.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja