Mainos

He saivat alle 10 ääntä – yksi puolue hallitsi vähiten ääniä saaneiden listaa

Yksikään ehdokas ei saanut nollaa ääntä sunnuntain äänestyksessä. Sen sijaan alle kymmenen ääntä saaneita ehdokkaita oli yhdeksän.

Vähiten ääniä saivat itsenäisyyspuolueen Tuulikki Tukiainen Satakunnan vaalipiiristä sekä Suomen työväenpuolueen (STP) Ville Rahikainen Helsingistä. He saivat molemmat viisi ääntä.

Alle kymmenen ääntä saaneiden joukossa on myös kuusi muuta STP:n ehdokasta Helsingistä. He ovat Jani Saksa, Larmo Lehtola, Paavo Heikkinen, Pentti Seppänen sekä Janne Rahikainen. Liekö sattumaa, että kaikki heistä sai myös kuusi ääntä?

STP:n Janne Rahikainen toteaa, ettei vaaleista jäänyt paljoa muisteltavaa:

– Ei jäänyt oikeastaan minkäänlainen maku, vaalit meni sen käsikirjoituksen mukaan mikä oli alun perin tehtykin ja saatiin odotettavissa oleva lopputulos, Rahikainen kertoo MTV Uutisille.

Oman äänisaaliin jääminen laihaksi ei Rahikaista yllättänyt. Hän myönsikin suoraan, ettei uskonut omaan läpimenoonsa edes itse.

– Jos on liian erilaiset näkemykset siitä, miten yhteiskunta rakentuu, on hankala saada ihmisiä kuuntelemaan. Ja ne ihmiset jotka sitten kuuntelee, on niitä, jotka eivät todennäköisesti äänestä ollenkaan.

Rahikainen ei ole vielä pohtinut, aikooko asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa.

– Saa nähdä. Jos kysytään, niin katsotaan sitten.

Alle kymmenen ääntä saaneiden joukkoon mahtuivat vielä piraattipuolueen Tino Kinnunen Helsingistä sekä Suomen kommunistisen puolueen Eva Holm Varsinais-Suomesta. Kinnunen sai yhteensä kahdeksan ääntä ja Holm yhdeksän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.