Hbl: Carl Haglund ja Ilkka Kanerva epäilevät, että heidän puhelimiaan on kuunneltu

Puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva ja ex-puolustusministeri Carl Haglund epäilevät, että heidän puhelimiaan on kuunneltu, kirjoittaa Hufvudstadsbladet

Kanerva on huomannut, että niinä kertoina, kun hän on puhunut turvallisuuspolitiikasta, puhelinlinjassa on ollut toistuvasti outoja häiriöitä.

Hbl kirjoittaa, että lehden toimittajan puhelua Kanervan kanssa häiritsi huomattava digitaalinen häiriö. Carl Haglundilla on samanlaisia kokemuksia hänen toimiessaan puolustusministerinä.

"Ei voi mitään"

Hufvudstadsbladetin toimittaja haastatteli Kanervaa puhelimitse ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kun outo digitaalinen häiriö katkaisi puhelun. 

Toimittaja soitti Kanervalle uudelleen ja sai kuulla, ettei kyseessä ollut ensimmäinen kerta, kun niin kävi. 

– Aina kun ulkomaiset tiedustelupalvelut tulevat linjalle, käy näin, Kanerva kommentoi Hbl:lle.

Kanerva kertoi, ettei muista tarkkaan, milloin alkoi huomata häiriöitä. Sitä tapahtuu kuitenkin säännöllisesti.

Kanervan mukaan häiriötä ei ole esiintynyt silloin, kun hän on puhunut esimerkiksi urheilusta tai vaalipiirinsä Varsinais-Suomen asioista. Sen vuoksi kyseessä ei hänen mukaansa tunnu olevan tekninen vika. 

Hbl kysyi Kanervalta, onko tämä ollut asian johdosta yhteydessä suojelupoliisiin tai eduskunnan turvallisuusyksikköön.

– Kyllä, mutta asialle ei voi tehdä mitään. 

Haglundilla samanlaisia kokemuksia 

Myös entinen puolustusministeri, kansanedustaja Carl Haglund epäilee joutuneensa puhelinkuuntelun kohteeksi. Haglund yllättyi kuultuaan Hbl:ltä Kanervan tapauksesta.

– Mikä sattuma. Minulla on täsmälleen samanlaisia kokemuksia kuin Kanervalla. Häiriöt loppuivat samaan aikaan kun lopetin puolustusministerinä. 

Oikaisu klo 21.54: Kanerva tarkensi MTV Uutisille, että hän ei sanonut epäilevänsä kuuntelusta ulkomaista tiedustelupalvelua kuten asiasta ensin uutisoineen Hbl:n jutussa luki. Lause on poistettu tästä jutusta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja