"Hävytöntä ja epäisänmaallista" – näin Nasima Razmyar jyrähti perussuomalaisille

Razmyarin mukaan perussuomalaiset eivät ole antaneet kovin luotettavaa kuvaa kriisinhoitotaidoistaan.

SDP:n varapuheenjohtajan Nasima Razmyarin mukaan on hävytöntä, että perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ja perussuomalaiset käyttävät oman poliittisen agendansa ajamiseen vakavaa kansallista tilannetta.

– Jopa suorastaan epäisänmaallista, hän sanoo STT:lle viitaten perussuomalaisten kommentteihin laillisuusvalvonnasta.

Hallitus olisi halunnut sulkea viime viikolla koko itärajan, mutta apulaisoikeuskansleri katsoi, ettei esitysluonnosta voi viedä eteenpäin, sillä se ei riittävällä tavalla turvannut oikeutta hakea turvapaikkaa.

Sen sijaan hallitus päätti sulkea kaikki muut itärajan raja-asemat paitsi Raja-Joosepin rajanylityspaikan. Purra julkaisi viikonloppuna paljon ihmetystä herättäneen blogikirjoituksen.

Kirjoituksessaan Purra muun muassa kirjoitti, että jos laillisuusvalvonta ei mahdollista koko rajan sulkemista, poliittinen päätös siitä on tehtävä joka tapauksessa. Osa perussuomalaisista on lisäksi kritisoinut kovin sanoin apulaisoikeuskanslerin tulkintaa.

Oikeuskanslerin tehtävä on valvoa valtioneuvoston toimien lainmukaisuutta.

Razmyarin mukaan itärajan tilanteeseen pitää suhtautua vakavasti ja olla yhtenäisiä.

–  He (perussuomalaiset) lähtevät ensimmäisenä syyttämään turvapaikanhakijoita, syyttämään laillisuusvalvojia, tuomaan heidän perinteistä populistista retoriikkaa, joka ei missään nimessä tässä ajassa ja tässä hetkessä sovi puolueelle, joka on hallitusvastuussa eikä etenkään Suomen varapääministerille, hän sanoo viitaten Purraan.

Razmyarin mukaan nyt pitäisi olla malttia ja asiallisuutta ja käyttäytyä kuten hallituspuolueen edustajan ja Suomen varapääministerin kuuluisikin.

Hän lisää, että kyseessä on hallituksen ensimmäinen varsinainen kriisi.

–  On todella iso merkitys, miten tätä kriisiä hoidetaan, ja nämä ensimmäiset päivät eivät valitettavasti anna kovin luotettavaa kuvaa perussuomalaisten tavasta hoitaa kriisiä.

Katso myös: Täyttyvätkö kriteerit koko itärajan sulkemiseksi? Pääministeri Orpo vastaa.

Täyttyvätkö kriteerit koko itärajan sulkemiseksi? Pääministeri Orpo vastaa 1:05

Lue myös:

    Uusimmat