Mainos

Hautala: "Lähdemme etsimään henkilöitä, jotka katsovat yrityskuplan ulkopuolelle"

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala haluaa uudistaa valtionyhtiöiden johtopaikoille päätyvien valintakriteerejä.

– Paikkoja vapautuu runsaasti, ja lähdemme nyt etsimään henkilöitä, jotka katsovat yrityskuplan ulkopuolelle, Hautala totesi tänään tiedotustilaisuudessa.

Pelkkä liiketaloudellinen osaaminen ei Hautalan mukaan riitä, vaan valtionyhtiöiden hallituksiin on rekrytoitava henkilöitä, jotka kykenevät arvioimaan päätösten vaikutuksia "yrityksen sisäiseen ilmapiiriin ja kansalaisten oikeustajuun".

– Kohu, jota on käyty Finnairin ympärillä, on ollut erittäin hyödyllinen: se antaa mahdollisuuksia, joista en voinut vielä kuukausi sitten unelmoidakaan, Hautala sanoi.

Hautala ilmoitti tänään "mittansa täyttyneen" ja näytti ovea lähes kaikille Finnairin hallituksen jäsenille. Valtio on Finnairin enemmistöomistaja, mutta yhtä järeää toimenpidettä on nähty valtionyhtiöissä harvoin.

Hallitus päätti jakaa Finnairin avainhenkilöille ylimääräisen palkkion, jotta he jäisivät yritykseen. Samaan aikaan säästöihin mukautunut henkilöstö sai kuulla, että johto leikkaa palkkojaan työntekijöiden mukana. Bonuksista kerrottiin julkisuuteen vasta viime vuoden vuosikertomuksessa, joka tuli julki viime viikolla.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 15.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.