Hausjärven kuolonkolarin kuljettaja ajoi päihtyneenä

Hausjärvellä viiden nuoren kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa henkilöautoa ajaneen 22-vuotiaaan miehen veren alkoholipitoisuus oli 1,5 promillea.

Onnettomuus tapahtui kantatie 54:llä aamuyöstä 10. marraskuuta. Tien pinta oli jäinen ja nuorten autossa oli kesärenkaat. Kuljettaja oli kääntymässä Lahden ja Riihimäen väliselle tielle Puujaan risteyksessä, kun auto luisui yli risteyksen ja törmäsi Lahden suunnasta tulleen rekan nokkaan. Auton tilannenopeus oli poliisin mukaan liian suuri.

Nuorten henkilöautosta oli leikattu pois etuistuinten turvavyöt. Poliisi pitää todennäköisenä, etteivät myöskään takapenkillä istuneet käyttäneet turvavöitä. Auto oli suistunut ojaan noin tuntia ennen kohtalokasta onnettomuutta ja tuovavyöt oli tuolloin oli leikattu hinausköysiksi.

Kolarissa menehtyneet kaksi hausjärveläistä tyttöä olivat nousseet auton kyytiin hetkeä ennen onnettomuutta. Onnettomuudessa kuolivat 14-, 15- ja 17-vuotiaat tytöt, auton kuljettaja sekä 17-vuotias poika. Vakavasti loukkaantunut 17-vuotias poika on toipumassa, mutta hän on edelleen sairaalahoidossa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat