Harvinaista Bob Marleyta julkaistaan

Universal Music julkaisee maaliskuussa aiemmin julkaisemattomia kappaleita edesmenneen reggae-laulaja Bob Marleyn varhaisilta vuosilta. Universal on tehnyt kymmenvuotisen lisenssisopimuksen levy-yhtiö JAD Recordsin kanssa Bob Marly & The Wailersin varhaisesta katalogista. Vuosina 1967-1972 äänitettyjä kappaleita on yli 200.

Sopimus käsittää kappaleet, jotka on sävelletty Kingstonissa, Jamaikalla, The Wailersin varhaisina vuosina. Marley perusti yhtyeen Neville "Bunny" Livingstonen ja Peter Toshin kanssa.

Universal julkaisee nyt kolmen CD-levyn sarjan. Kappaleet Music Gonna Teach, One Love True Love sekä Toshin versio kappaleesta Little Green Apples julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa CD-levyllä. Katalogissa on myös reggae-klassikoita, kuten Stir It Up, Small Axe, Guava Jelly ja Concrete Jungle. Universal pitää aivan mahdollisena, että myös muita aiemmin julkaisemattomia kappaleita voisi löytyä.

Jamaikalaissyntyinen Marley kuoli syöpään vuonna 1981 vain 36 vuoden ikäisenä. Hän nousi kuuluisuuteen muun muassa kappaleilla Stir It Up ja No Woman No Cry.

Lue myös:

    Uusimmat