Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Harri Syrjänen muistelee ruokaohjelman kuvauksia vuosien takaa: ”Homma meni ihan päin reisiä”

Lehtikuva
Julkaistu 04.11.2017 13:59

MTV VIIHDE

Televisioruutuihin torstaina 9.11. palaavaa Kokkisotaa tähdittävä huippukokki Harri Syrjänen muistelee ruoanlaiton epäonnistuneen pariin otteeseen ohjelmien aiemmilla tuotantokausilla.

Kokkisodan idea on se, että julkisuudesta tutut vieraat tuovat studioon ruokakassin, jonka sisältö on täysi yllätys huippukokeille. Harri Syrjänen muistelee menneensä aikoinaan pariin otteeseen halpaan, kun vieras soitti hänelle salaa etukäteen ja paljasti raaka-aineet, jotka hän aikoo tuoda studioon.

– Pari kertaa kävi niin, että vieras soitti minulle salaa etukäteen ja kertoi, että hänellä oli tietyt raaka-aineet ja kehoitti minua miettimään tosi tarkkaan niitä, Syrjänen muistelee.

– Sitten kävikin niin, että homma meni ihan päin reisiä juuri silloin, Syrjänen nauraa.

Ohjelman aiemmilla tuotantokausilla erityisen hyvin menestynyt huippukokki oppi kuitenkin nopeasti, että hän onnistuu annoksissaan parhaiten silloin, kun hän tekee ruokaa spontaanisti – ilman mitään ennakkotietoja raaka-aineista.

– Pari kertaa menin halpaan ennen kuin opin, että teen ruokaa kaikkein parhaiten spontaanisti ja onnistuin ohjelmassakin kaikkein huonoiten silloin, kun tiesin etukäteen, että millaisista raaka-aineista ruokaa on tarkoitus tehdä, Syrjänen toteaa.

Kokit saavat pistää jälleen parastaan, kun yllätysaineksista on valmistettava 20 minuutissa maistuva ateria! Juontajan ja kahden kokin lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään kaksi vierasta, jotka tuovat kokeille mukanaan yllätysaineksia 20€ arvosta päivän kokkausta varten. Kokeista ja vieraista muodostetaan kaksi joukkuetta, punainen ja vihreä, jotka kilpailevat siitä, kumpi joukkue saa annoksillaan yleisön äänet puolelleen. Kokeilla on tasan 20 minuuttia aikaa kokata tuoduista aineksista ateriat, kello ei anna armoa. Yleisö äänestää lopuksi parhaan joukkueen.

Kokkisota nähdään MTV3-kanavalla torstaisin klo 20

Lisää aiheesta:

Harri Syrjänen muistelee kummallista hetkeä ruokaohjelman kuvauksissa: ”Pulkkinen toi studioon strutsinmunan”Kokkisotaan mukaan lähtevä Harri Syrjänen: Näistä raaka-aineista kokkaan mieluiten!Huippukokki Harri Syrjänen: Tälle kokille en ainakaan halua hävitä Kokkisodassa!Tämä raaka-aine on huippukokki Harri Syrjäsen kauhukuva: ”Se ei ole vahvuuteni”Harri Syrjänen kokkaa legendaarisessa ruokaohjelmassa verenmaku suussa: ”Jokainen tappio on liikaa”Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma täyttää 10 vuotta – kokit muistelevat hulvattomia kommelluksia: ”Kerran tuuli niin, että munavaahto lähti lentoon”