Harri Heliövaara joutui odottamaan päiviä – sitten kaatui yksi Ranskan avointen kärkipareista

Suomen Harri Heliövaaran ja hänen brittiparinsa Henry Pattenin vahva tuloskunto jatkui perjantaina, kun he vihdoin pääsivät tositoimiin tenniksen Ranskan avoimen mestaruusturnauksen miesten nelinpelissä. He kukistivat ensimmäisellä kierroksella Meksikon Santiago Gonzalezin ja Ranskan Edouard Roger-Vasselinin lukemin 6–3, 5–7, 6–4.

Heliövaara ja Patten joutuivat odottamaan tositoimiin pääsyä useita päiviä. He pääsivät pelaamaan vihdoin neljännellä yrittämällä ja tarvitsivat lopulta vajaat kaksi ja puoli tuntia ensimmäisen kierroksen selvittämiseen.

– Pitkä odotus tähän otteluun. Lähdimme kisaan todella hyvällä itseluottamuksella, ja olimme jo tiistain otteluohjelmassa, mutta satoi. Keskiviikkona satoi. Torstaina satoi. Pääsimme vasta perjantaina vihdoin kentälle. Aika harvoin on joutunut kolme päivää valmistautumaan otteluun ilman, että mennään kentälle, Heliövaara kertoi STT:lle.

– En sano, että tasollisesti mikään nappisuoritus. Aloitimme tosi hyvin ja lopetimme tosi hyvin. Ne ovat tennismatsissa tärkeitä kohtia. Otimme sen verran enemmän pisteitä kuin vastustaja, että se riitti voittoon. Voitto on se, mitä tavoitellaan.

Valmentaja yhdistää brittejä

Gonzalez ja Roger-Vasselin olivat turnauksen viidenneksi sijoitettu pari. Heliövaara ja Patten ovat sijoittamattomia, mutta pari kuukautta yhdessä pelannut pari on todistanut iskukykynsä, nyt myös kirkkaimmalla näyttämöllä grand slam -turnauksessa.

– Tulimme matsiin tosi hyvällä fiiliksellä. Vastassa oli viidenneksi sijoitettu pari. Ei missään nimessä helppo ottelu. Pelin sisällä tunne oli samanlainen kuin aiemmin. Tenniskenttä on samankokoinen, vaikka kisa on isompi, Heliövaara kuvaili.

Toisella kierroksella vastassa ovat Britannian Luke Johnson ja Tunisian Skander Mansouri, jotka ovat sijoittamattomia.

– Todella mielenkiintoinen matsi. Hävisimme heille nelisen viikkoa sitten, Heliövaara viittasi ATP-haastajaturnauksessa kärsittyyn puolivälierätappioon.

– He ovat pelanneet todella hyvin. Tulee todella tiukka matsi. Toinen britti on vastassa. Henryllä ja Luke Johnsonilla on sama valmentaja.

Lue myös:

    Uusimmat