Harkovassa pommitusten keskellä jumissa oleva Sergei MTV:lle: "Jokainen päivä on edellistä pelottavampi – sota tulee koko ajan lähemmäs"

1:19
Massiivinen räjähdys tallentui valvontakameratallenteelle. Emme suosittele yläpuolella olevaa videota herkimmille.

Venäjä on hyökännyt Ukrainan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Harkovaan jo toistamiseen. Kaupungissa iäkkään äitinsä kanssa asuva Sergei Lunin kertoo MTV Uutisille pelkäävänsä henkensä puolesta.

Venäjän eilinen pommitus kohdistui Harkovan siviilikohteisiin ja ainakin 11 siviiliä sai surmansa. Tämänpäiväisen hyökkäyksen uhreista ei vielä ole tietoa.

– Pelottaa. Jokainen päivä on edellistä pelottavampi. Asun Harkovan keskustassa, jota tänä aamuna pommitettiin. Olen kuullut, että siviiliuhreja on jonkin verran, Lunin, 42, sanoo MTV Uutisille.

– Asun äitini kanssa, hän on 70-vuotias. Hän ei halua lähteä minnekään, enkä minä jätä häntä. Sitä paitsi kaupungista poistuminen on jo nyt hyvin riskialtista. Eikä minua ilmeisesti päästetä maasta, koska olen kutsuntaikäinen mies, Lunin jatkaa.

Palavia kuorma-autoja ikkunassa

Sergei Lunin pohtii joka minuutti, kuinka pitkään hän pysyy vielä hengissä. Asunnosta hän ei ole poistunut moneen päivään.

– Lauantaina iltapäivällä kävimme vielä läheisissä kaupoissa. Sen jälkeen emme ole poistuneet talosta lainkaan. Ruokaa on tarpeeksi ja kaikki kodinkoneet toimivat, vaikka lämmitys onkin heikko.

Lunin on nähnyt talonsa ikkunoista palavia kuorma-autoja ja kuullut räjähdyksiä. 

– Sota tulee koko ajan lähemmäksi taloani.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja