Härän sisäfilee, pippurikastike ja paahdetut perunat

Kokonaisena paistettua härän sisäfilettä

  • n. 1 kg härän sisäfilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä

Ota file huoneenlämpöön n. 2 h ennen paistoa. Poista pintakalvot. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua n. 1/2 h. Paista kuumalla öljytyllä pannulla joka puolelta n. 12 -15 minuuttia. Kypsennä uunissa 200°C:ssa 10-15 minuuttia. Kääri folioon, lisää vielä suola. Laita vetäytymään n. 15 minuutiksi. Leikkaa tarjolle.

Pippurikastike

  • 2 dl valmista punaviinikastiketta
  • 2 dl creme fraichea
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl viherpippuria
  • 2 rkl konjakkia
  • suolaa

Murskaa pippurit esim. huhmaressa. Lisää pippurit kattilaan. Lämmitä hiukan ja lisää konjakki. Liekitä. Lisää punaviinikastike, hauduta n. 5 minuuttia. Lisää creme fraiche ja sinappi. Kiehauta. Tarkista maku, lisää suola tarvittaessa.

Paahdetut perunat

  • 600 g pientä perunaa
  • 1 puntti timjamia
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa

Laita perunat uunivuokaan yhteen kerrokseen. Pyörittele oliiviöljyssä. Lisää timjamin lehtiä ja suola. Kypsennä uunissa 190°C:ssa kunnes perunat ovat kypsiä, pyörittele välillä.

Vihreä salaatti

  • 1 rasia vuonankaalia
  • mizuna-salaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl balsamico-etikkaa
  • 4 tl hyvää oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • valkopippuria

Pese salaatti hyvin ja kuivaa. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Ruskista pannulla kevyesti oliiviöljyssä, varo ettei pala. Jäähdytä. Sekoita salaattin joukkoon valkosipulit, oliiviöljy ja balsamico. Lisää suola ja pippuri juuri ennen tarjoilua. Tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat