Hänninen voitti SWRC-maailmanmestaruuden

Juho Hänninen on ralliautoilun SWRC-luokan maailmanmestari vuosimallia 2011.

Hänninen valloitti mestaruuden kartturinsa Mikko Markkulan kanssa tyylillä, ajamalla luokan ykköseksi kauden päätösosakilpailussa Katalonian MM-rallissa Espanjassa. Hänninen nappasi myös yhden MM-pisteen sijoittumalla rallin yleiskilpailussa kymmenenneksi.

Edellinen maailmanmestaruus rallista on tullut Suomeen Marcus Grönholmin toimesta vuonna 2002. Maailmanmestaruus maistui pitkän kauden jälkeen makealta.

- Hienolta tuntuu. Ranskan MM-rallia lukuun ottamatta kausi sujui hyvin. Tein itse mestaruuden tavoittelusta Ranskassa vaikeamman, mutta nyt kun mestaruus on saavutettu niin hyvä homma, Hänninen iloitsi.

Hänninen on voittanut ralliautoilun toiseksi korkeimmalta tasolta kaiken mahdollisen. Viime vuonna Hänninen voitti S2000-autoilla ajettavan rallin IRC-sarjan mestaruuden ja nyt SWRC-luokan maailmanmestaruuden. Molemmat mestaruudet ovat 30-vuotiaalle punkaharjulaiskuljettajalle tärkeitä meriittejä, mutta ne eivät automaattisesti takaa paikkaa WRC-talleista.

- Itse en pysty uraani muuta vaikuttaa, kun ajaa mahdollisimman hyvin. Maailmanmestaruus oli kauden päätavoite ja kun siihen pystyttiin niin tyytyväinen saa olla.

- Mestaruus on toki Skodalle sekä Red Bullille tärkeämpi kuin minulle, sillä he ovat satsanneet sen eteen paljon. Mestaruus ei ole rallissa automaatio kohti seuraavaa tasoa, mutta jos maailmanmestaruutta ei olisi tullut niin se toki olisi ollut iso pettymys, Hänninen muistutti.

Hännisella on yhä mahdollisuus tuplamestaruuteen, sillä ennen Kyproksella ajettavaa rallin IRC-sarjan päätösosakilpailua Hänninen ajaa pisteissä toisena.

- Skoda ei ole vielä vahvistanut osallistumistani Kyproksen rallin. Se selviää lähiaikoina. Nyt ei mietitä sitä vaan nautitaan mestaruudesta, Hänninen totesi.

SWRC-luokan MM-hopeaa voitti Viron Ott Tänak, joka sijoittui Kataloniassa luokan kuudenneksi. MM-pronssille ajoi kolmanneksi Espanjassa ajanut Tsekin Martin Prokop.

Lue myös:

    Uusimmat