Mainos

Hannele Bonsdorff on vuoden 2005 Kaj Franck palkittu

t.i.l.a. 4.1.2006

T.i.l.a. 4.1.2006

Kaj Franck -muotoilupalkinto myönnetään vuosittain Kaj Franckin hengessä toimivalle muotoilijalle tai työryhmälle, joka uutta luovalla tavalla on suunnitellut korkeatasoisia teollisesti valmistettuja tuotteita tai teoksia.

Palkinto myönnettiin joulukuussa upeista, linjakkaista ja toimivista sohvistaan tunnetulle sisustusarkkitehti Hannele Bonsdorffille. Hänen tyyliään on kuvattu klassiseksi ja hiukan ylelliseksi, itse hän kuvaa tyyliään asialliseksi, selkeäksi ja funktionaaliseksi. ”Sohva on haasteellinen ja mielenkiintoinen huonekalu. Se on tavallisesti hallitsevin esine huoneen sisustuksessa ja luo koko huoneen tunnelman. Sohva on syli, turvapaikka ja kapteenin paikka kotona. Sohva on myös herkästi ajassa mukana oleva tuote: se uudistuu jatkuvasti muodoiltaan, ilmeeltään ja kankailtaan ja heijastaa näin nopeasti ajan henkeä ja trendejä” – sanoo Hannele Bonsdorff.

Hannele Bonsdorff on suunnitellut paljon moduulisohvia, joissa eri osia eritavoin yhdistelemällä saadaan erilaisia variaatioita samasta tuotteesta jolloin ne sopivat vaivattomasti erilaisiin kotien pohjaratkaisuihin. Lisäksi sohvissa voi olla lisäosia, kuten säilytystaskuja, tai vaikkapa tarjottimia.

Hannele Bonsdorffin työt ovat saaneet tunnustusta aiemminkin, mm. sisustustoimittajat valitsivat Mango sohvan Habitare-messujen 2003 ”toimittajien tusinaan” ja Avotakan lukijat valitsivat Bahia-sohvan vuoden 2001 huonekaluksi.

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2005: Hannele Bonsdorff -näyttely on avoinna Design Forumissa, Erottajankatu 7, Helsinki, 8.1.2006 asti.

T.i.l.a. onnittelee hurmaavaa hyvien sohvien tekijää ja toivoo, ettei ripaus ylellisyyttä ikinä katoa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.