Hankasalmen kesänäytelmän pääosaa esittää ruoka

Hankasalmella esitetään heinäkuussa näytelmä, jossa pääosa on annettu näyttelijöiden sijasta ruualle. Kolminäytöksinen ruokanäytelmä "Mielinkielin" on näytelmä elämän monista kielistä, kokeista, taiteilijoista, viljelijöistä ja kauppiaista, sydämenpelloista sekä sielukkaasta syömisestä. Se rakentuu paikallisten viljelijöiden tuotteilla katetun ruokapöydän ympärille, ja päätähtinä nähdään luomua ja lähiruokaa. Pöydän antimista pääsevät yhtä lailla nauttimaan niin näyttelijät kuin näytelmää seuraamaan saapuneet katsojatkin.

Näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaava Kristiina Hurmerinta on kutsunut jokaiseen näytökseen mukaan tunnettuja keskustelijoita, jotka kiireettömän aterioinnin lomassa pohtivat suhdettaan ruokaan, syömiseen ja elämään yleensä. Ensimmäisenä katetaan "Viisauden pöytä", jonka äärellä viisaasta elämästä, viisaasta yhdessäolosta ja viisaasta syömisestä keskustelevat arkkipiispa Johannes ja professori Tarmo Kunnas. "Kauneuden pöydän" keskustelijoita ovat tanssija Riitta Pasanen-Willberg ja salaperäinen laulaja. Illan viimeisessä kattauksessa, "Nautinnon pöydässä", nautinnollisesta elämästä, yhdessäolosta ja ruuasta vaihtavat ajatuksia kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja Bon Appetitista tuttu ruokatoimittaja Jukka Oresto.

Hankasalmen kunnan kulttuurisihteerin Ulla Kolehmaisen mukaan ruokanäytelmä "Mielinkielin" sopii kesän kulttuuripalaksi kaikille ruokanautinnoista, estetiikasta ja elämän viisaudesta kiinnostuneille. Heinäkuun 21. päivänä Hankasalmen aseman koululla esitettävän näytelmän kattauksiin mahtuu kerrallaan mukaan 50 vierasta. Puolitoistatuntiset kattaukset alkavat kello 12, kello 17 ja kello 21.

(Lähde: Finfood)

Lisätietoja: Hankasalmen kunta, kulttuurisihteeri Ulla Kolehmainen p. (014) 840 0238 tai 040 523 0648

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja