Hankasalmella sijaitsee jokaisen joulufanin unelmaosoite! Maunon vaimo nimesi Enkelparventien: "Jonkun mielestä tien nimi on huonoa huumoria"

Matka joulun sydämeen – tällaisia jouluisia paikkoja Suomesta löytyy 2:30
Matka joulun sydämeen – tällaisia jouluisia paikkoja Suomesta löytyy!

Tiesitkö, että Hankasalmelta löytyy Enkelparvetie?

Enkelparven tie / kohta luokse vie / rakkautta suurinta katsomaan. Jo 1920-luvulla suomeksi ilmestyneen joululaulun sanat lienevät kaikille tutut.

Harvempi sen sijaan tietää, että Heinillä härkien kaukalon -laulusta tuttu "enkelparven tie" on todellinen paikka. Hankasalmelta nimittäin todella löytyy Enkelparventie!

Enkelparventien nimesi vaimo

Enkelparventie on 250 metrin pituinen mökkitie. Tiekunnan edustaja Mauno Tuominen kertoo, että tien nimi todella tulee laulusta Heinillä härkien kaukalon.

– Vaimoni vuosia sitten ehdotti kyseistä nimeä ja Hankasalmen kunta sittemmin sen nimesi. Jonkun mielestä tien nimi on huonoa huumoria, jonkun mielestä mukava nimi, joka poikkeaa tavanomaisista pikkuteiden nimistä, Mauno kuvailee.

Suomi täynnä muitakin jouluisia paikkoja

Enkelparventie ei suinkaan ole ainoa jouluun sopiva tiennimi Suomessa. Monissa kunnissa on samantapaisia, jouluunkin sopivia paikannimiä.

Porvoosta löytyy pelkkä Enkelintie, ja Turussa sijaitsee Betleheminkatu ja aivan sen läheisyydessä Tietäjienkatu. Betlehemintie sen sijaan on sekä Porissa että Kauhajoella, Jerusalem puolestyaan Vöyrissä. Helsingistä löytyy Seimipolku.

Eikä tässä vielä kaikki! Tee retki jouluiseen Suomeen yllä olevalla videolla.

Maallisempiakin joulusijainteja toki on runsain mitoin. Pöytyällä on Lahjatie, Tampereella sekä Akaalla Tähdentie. Turusta löytyy Kovehtiaukio, joka saattaa tuoda mieleen suklaisia mielikuvia. Nietostie löytyy sekä Vantaalta että Ylöjärveltä, missä muuten on myös Tuiskutie. Rovaniemellä on muun muassa Joulukuusentie ja Joulumaantie, Oulussa taas Joulumerkintie, -rinne ja -polku.

Espoossa on muun muassa Riihitontuntie, Kotitontuntie, Tonttumuorinkuja ja Tonttutytönkuja; Tonttulankatu löytyy Joensuusta ja Tonttuvuori Pyhtäältä.

Osittainen lähde: Google maps

Lue myös:

    Uusimmat