Hämmentävä näky: Kalifornialaiselle rannalle ilmestyi tuhatmäärin sykkiviä peniskaloja

Talvimyrskyt nostivat pohjois-Kalifornian rantaan tuhansittain 20-senttisiä sykkiviä pötkylöitä.

San Franciscon pohjoispuolella sijaitsevaa Drakes Beachia kohtasi perjantaiaamuna erikoinen näky: rannalla kiemurteli silmänkantamattomiin ihonvärisiä, noin 20-senttisiä sykkiviä pötkylöitä. Asiasta kertoi The Guardian.

Tiedemaailmassa niitä kutsutaan nimellä urechis unicinctus, mutta yleensä niitä kutsutaan sillä nimellä, miltä ne näyttävätkin: peniskaloiksi. Vaikka oikeastaan ne ovat matoja.

Letkeät jötkäleet luikertelevat yleensä rantahiekassa, syvällä hiekan alapuolella, mutta viime aikoina raivonneet talvimyräkät ovat nostattaneet suuria aaltoja, jotka ovat pyyhkineet pintahiekan jäljettömiin.

Siispä uimarannalla lekottelee nyt kovimman harrastekauden ulkopuolella aivan eri eläinlaji kuin ihminen. Myös paikallinen lokkikanta iloitsee matojen ilmestyksestä, sillä ne ovat useiden vesilintujen herkkua.

"Peniskaloista" pitävät myös muut kalat, saukot, hait ja rauskut. Etelä-Koreassa kalat kelpaavat ihmisillekin. Herkkua kutsutaan nimellä gaebul.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja