Hämmästyttävä löytö Jäämeren syvyyksistä – pimeydessä piileskelee tunnetun sukupuolitaudin serkkuja: "Mitä ihmettä ne siellä tekevät?"

Tutkijat ovat tehneet erikoisen löydön syvältä Jäämeren pohjasta. Meren syvyyksissä piileskelee nimittäin useita klamydiabakteereihin kuuluvia bakteerilajeja.

Kyseessä ovat todellakin sukupuolitautina tunnetun klamydian serkut, jotka kykenevät selviämään hapettomissa oloissa valtavassa veden paineessa.

Aiheesta kirjoittaa tiedesivusto LiveScience.

Yleensä klamydiabakteerit tarvitsevat isäntäorganismin selviytyäkseen, mutta nyt löydetyt, kolmen kilometrin syvyydessä elävät bakteerit vaikuttavat selviytyvän yksinään ja vieläpä äärimmäisissä oloissa. 

Tutkijat havaitsivat, että klamydiabakteerit suorastaan hallitsevat joitakin alueita meren pohjasta.

Tutkijoiden mukaan löytö tuli täytenä yllätyksenä:

– Tämä löytö on herättänyt kysymyksen siitä, että mitä ihmettä ne oikein tekevät siellä, hämmästelee johtava tutkija Jennah Dharamsi Uppsalan yliopistosta.

Tutkimus meressä elävistä bakteereista saattaa auttaa selvittämään, miten klamydiabakteerista alun perin kehittyi tarttuva sukupuolitauti.

PrEP lääkitys on uusi tapa ehkäistä HIV-tartuntoja – sukupuolitautilääkäri:"Lääke on turvallinen, mutta se tehoaa vain jos sitä käyttää" 10:38
Video: PrEP-lääkitys on uusi tapa ehkäistä HIV-tartuntoja.

Lue myös:

    Uusimmat