Mainos

Hammaspeikko vaanii suomalaisia

Kiire ja napostelu kalvavat suomalaisten pukalustoa.

Uusi tutkimus osoittaa, että suomalaiset ovat pohjoismaiden laiskimpia hampaiden harjaajia.

Suomalaisista hampaansa vaivautuu puhdistamaan kahdesti päivässä vain kuusi kymmenestä, kun taas ruotsalaisista tämän tekee yhdeksän kymmenestä.

Länsinaapuriemme jälkeen ahkerimpia hampaiden putsaajia ovat tanskalaiset ja norjalaiset, joista kahdeksan kymmenestä harjaa hampaansa vähintään kaksi kertaa päivässä.

Tutkimusta varten haastateltiin yli 4 000:ta 15-70-vuotiasta pophjoismaalaista miestä ja naista. Suomalaisia tutkimuksessa oli mukana reilu tuhat. Kyselyn teetti Suomen hygienistiliitto ja Oral-B.

Koulutus lisää harjauskertoja

Yleisesti ottaen pohjoismaalaiset miehet ovat naisia laiskempia hampaiden harjaajia. Naisista jopa 85 prosenttia puhdistaa hampaansa vähintään kahdesti päivässä, kun taas miehistä tähän tekee vain 70 prosenttia.

- Hampaidenpesurutiinit omaksutaan jo pienenä lapsena, joten jo tuolloin tapakasvatukseen pitäisi kuulua säännöllinen hampaiden harjaus kaksi kertaa päivässä. Myös muun muassa kiire ja napostelukulttuuri verottavat suomalaisten hampaiden terveyttä, jolloin jäämme pohjoismaiden häntäpäähän, huomauttaa Auli Avonius Suomen suuhygienistiliitosta.

Tutkimus osoitti selkesäti myös ihmisten koulutustaustan ja hampaiden harjauksen yhteyden. Eli mitä ylempi on koulutustaso, sitä varmemmin hampaat puhdistetaan kahdesti päivässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.