Mainos

Hammaslääkärillä poistettiin turhaan hampaita ja paikattiin olemattomia reikiä

Valvira on keskeyttänyt välittömästi hammaslääkäripalveluja tarjonneen Meidänklinikka Oy:n toiminnan.

Toiminta on keskeytetty potilasturvallisuuden vaarantumisen vuoksi.

Valviran saaman selvityksen mukaan Meidänklinikalla oli työskennellyt terveydenhuollon tehtävissä henkilöitä, joilla ei ollut Valviran myöntämää laillistusta tai lupaa. Poliisille on tehty tutkintapyyntö laittomasta ammatinharjoittamisesta neljän henkilön osalta. 

Klinikalla oli työskennellyt myös henkilöitä, joiden ammatti- ja kielitaitoa ei voitu pitää riittävänä.

Lisäksi Meidänklinikan hammaslääkäreitä ja suuhygienistejä oli muun muassa vaadittu kirjaamaan enemmän ja kalliimpia toimenpiteitä kuin oli tehty.

Potilasasiakirjoihin oli myös kirjattu hampaiden reikiä ja paikkaamisia, joita ei ollut.

– Joskus poistettiin hampaita sen vuoksi, että myöhemmin olisi mahdollista laittaa implantteja, vaikka hammas olisi ollut säilytettävissä juurihoitamalla, Valvira kertoo tiedotteessaan.

Valviran saaman selvityksen mukaan kaikkien hoitajien ja suuhygienistien täytyi paikata ja joskus poistaa hampaita sekä ommella haavoja, ja he tekivät myös hammaslääkärille kuuluvia tehtäviä.

– Suuhygienistien täytyi tehdä esteettistä hammaskiven poistoa pyytämällä potilaita käymään muutaman kerran tarpeettomasti. Ehjiä paikkoja vaihdettiin uusiin ja olemattomia reikiä paikattiin.

Valvira piti epäuskottavana myös klinikan vastaavalle hammaslääkärille merkittyjä toimenpiteitä.

Esimerkiksi 4. elokuuta 2014 hammaslääkärin oli kirjattu hoitaneen samana päivänä potilaita kolmella eri paikkakunnalla tehden yhteensä 64 toimenpidettä. 20. marraskuuta 2014 hänen tekemäkseen oli merkitty puolestaan yhteensä 51 toimenpidettä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.