Hamas-johtaja ja Turkin presidentti tapasivat – keskustelivat yli kaksi tuntia

Ismail Haniyyan ja Recep Tayyip Erdoganin tapaaminen kesti yli 2,5 tuntia.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja äärijärjestö Hamasin johtohahmo Ismail Haniyya ovat turkkilaismedian mukaan päättäneet tapaamisensa Istanbulissa. Keskustelut kestivät yli 2,5 tuntia.

Haniyya saapui Istanbuliin myöhään perjantaina. Äärijärjestön mukaan johtajien on ollut tarkoitus keskustella Gazan sodasta.

Turkkiin saapui Haniyyan lisäksi Hamasin muita edustajia. Uutistoimisto AFP:n mukaan Turkin presidentinkanslian julkaisemien valokuvien perusteella Hamasin delegaatioon kuului ainakin äärijärjestön avainjohtajiin lukeutuva Khaled Mashal.

Erdogan sanoi aiemmin viikolla, että hän jatkaa palestiinalaisten kamppailun puolustamista ja toimii sorrettujen palestiinalaisten äänenä. Perjantaina presidentti ei kuitenkaan kommentoinut tulevien keskustelujen tarkkaa sisältöä.

Kaksikko tapasi edellisen kerran viime heinäkuussa, kun Erdogan isännöi Haniyyaa presidentinpalatsissa Ankarassa. Turkin ulkoministeri Hakan Fidan puolestaan tapasi Haniyyan keskiviikkona Qatarissa, jolloin he keskustelivat erityisesti aselevosta.

Israelin ja Hamasin viikkoja kestäneiden taustaneuvotteluiden kerrottiin keskiviikkona olevan pysähdyksissä. Neuvotteluissa mukana oleva Qatarin pääministeri Mohammed bin Abdulrahman al-Thani kuvaili, että neuvottelut ovat herkässä vaiheessa. Tarkoituksena on ollut saada aikaan aselepo Gazaan ja israelilaisten panttivankien vapauttaminen vastineeksi Israelissa olevista palestiinalaisvangeista.

Juttua päivitetty kauttaaltaan tapaamisen päätytttyä kello 17.41.

Lue myös:

    Uusimmat