Haluatko tilata hääpuvun netistä? Lue tämä ensin!

Haaveiletko erilaisesta hääpuvusta, johon et ole kaupoissa törmännyt? Vai houkutteleeko hääpuvun tilaaminen ulkomailta halvemman hinnan takia? Muista, että tilaamisessa on aina omat riskinsä! Miia Ring-Sjöblom ja Katri Huuskonen kertovat, miten hääpuvun tilaaminen netin kautta käytännössä onnistui.

Internetin aikakaudella moni morsian on kääntänyt katseensa verkkoon etsiessään täydellistä hääpukua. Tarjontaa on enemmän kuin morsiuspukuliikkeissä ja hinta ei huimaa päätä.

Onko tilaaminen luotettavaa? Vastaako puku lupauksia? Entä se pahin mahdollisuus – mitä jos luomus ei yksinkertaisesti olekaan se unelmien hääpuku?

Hinta ja erilaisuus houkuttelevat

Miia Ring-Sjöblom tilasi oman hääpukunsa Kiinasta, koska ei löytänyt haluamaansa hääpukuliikkeistä.

– Lisäksi hinta oli huomattavasti halvempi ja sivuilla oli kovat lupaukset siitä, minkälainen hääpuku tulee olemaan, hän kertoo.

Katri Huuskonen päätyi tilaamaan hääpukunsa netistä ystävänsä innostamana. Myös hän kiersi hääpukuliikkeitä ahkerasti, mutta ei löytänyt haluamaansa. Hän kolusi eBayn läpi etsiessään mieluista pukua ja tutustui tarkasti pukuja myyviin kauppoihin lukemalla muun muassa muiden asiakkaiden tilauskokemuksia.

– Halusin laskeutuvan ja kevyen sifonkipuvun, jota voisi häiden jälkeen muuntaa muuhun käyttöön. Vuokrapuvuissa sifonkisia pukuja ei ollut lainkaan ja omaksi ostettavien pukujenkin valikoima oli varsin suppea, hän perustelee.

Puvun tilaaminen oli Ring-Sjöblomin mukaan vaivatonta ja helppoa.

– Kuvailin sähköpostin välityksellä minkälaisen hääpuvun haluaisin ja laitoin mukaan myös kuvia. Maksaminen tapahtui PayPalin kautta ja puku toimitettiin kotiovelle. Kaiken kaikkiaan tämä kesti kuukauden verran.

Puku saapui kotiovelle luvatussa ajassa, mutta lopputulos oli aivan oma tarinansa.

– En ollut pukuun yhtään tyytyväinen. Olin ollut tosi vaativa, joten ehkä lopputulos olisi ollut parempi, jos minulla olisi ollut yksinkertaisemmat toiveet. Mutta puku ei ollut lainkaan sellainen, minkälainen olisin halunnut sen olevan. Se näytti halvata ja nopeasti tehdyltä, Ring-Sjöblom harmittelee.

Hän tarttui puhelimeen ja kertoi tarinansa ompelijalle. Ompelija pystyi pienillä korjauksilla luomaan puvusta täydellisen.

– Kankaat olivat tosi laadukkaita, niissä ei ollut mitään vikaa. Puvun yläosa tehtiin uudesta kankaasta ja alaosaa muokkailtiin ja siihen tehtiin lisäyksiä. Puku oli onneksi mitoiltaan täydellinen, Ring-Sjöblom sanoo.

Puvun korjaaminen ompelijalla maksoi lähemmäs tuhat euroa, itse puvun Ring-Sjöblom sai alle kahdellasadalla eurolla. Hän uskoo säästäneensä rahaa, mutta morsiamen hermoja netistä tilaaminen ei kuitenkaan säästänyt.

– Kamalinta oli odottaminen! En nähnyt pukua valmistusvaiheessa enkä voinut vaikuttaa siihen. Jos haluaa jotain erilaista, niin netistä löytyy ihan kaikenlaisia pukuja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että halvalla ei saa hyvää, ja suosittelen valmistautumaan siihen, että mekkoa joutuu fiksailemaan. Jos haet huippulaatua ja kokonaista pukua, kannattaa miettiä uudemman kerran, hän vinkkaa.

Korjauksiin kannattaa varautua

Myöskään Katri Huuskosen puku ei vastannut odotuksia ja lupauksia, mutta hän oli onneksi osannut varautua siihen. Hääpuku koki muodonmuutoksen ompelijan käsissä.

– Kangas oli laadukasta ja ompelutyö siistiä, mutta puvun keskiosan kirjailut poikkesivat täysin kuvan kirjailuista. Se näytti mielestäni halvalta.

Ompelija korjaili pukua myös istuvuuden ja helman pituuden osalta.

– Lopputulos ei ollut täysin samanlainen kuin tilaamani puku kuvastossa oli, vaan paljon parempi. Viihdyin puvussani hyvin ja sitä kehuttiin paljon hääpäivänä! Huuskonen iloitsee.

Hääpuku kannattaa Huuskosen mukaan tilata hyvissä ajoin. Hän oli itse liikkeellä kolme kuukautta ennen hääpäiväänsä. Valmiin puvun hän sai käsiinsä vasta kaksi viikkoa ennen häitä. Hääpuvun kokonaishinnaksi tuli 435 euroa, johon Huuskonen oli tyytyväinen. Hän kuitenkin muistuttaa, että korjaustyöt ovat yllättävän kalliita.

– Säästin rahaa, mutta 35 päivää tuntui ikuisuudelta odottaa. Täytyy myöntää, että varmistin mieheltäni, että saan vuokrata puvun Suomesta, mikäli netistä tilaamani puku on täysi katastrofi.

Huuskonen voisi suositella netistä tilaamista ystävälleen – pienellä varauksella.

– Mikäli mieluisaa vaihtoehtoa ei löydy kaupasta, on helppoa hankkia puku netistä. Tilaamisessa on kuitenkin aina se riski, ettei puku vastaa odotuksiaan malliltaan ja työn jälki voi olla huonoa. Korjausten tekemiseen täytyy varautua, hän varoittaa.

Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

MTV3/Helmi

Teksti: Minna Kosonen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja